Krenulo je: Vučić otkrio da ne postoje hrvatski Srbi, jer su oni svi isto, a opet se očešao o Thompsona i Predsjednicu RH

Ad

Kometirajući izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je hrvatski pjevač Thompson, “nešto poput Mile Kitića u Srbiji”, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kaže: “Pa Mile Kitić ne pjeva ‘Za dom spremni’ “.

“To dovoljno govori koliko nam je teško”, rekao je Vučić.

Također, kazao je i da je na svjetskom prvenstvu u u nogometu kada je Hrvatska igrala s Argentinom, navijao “zdušno za Argentinu”, kao i da je navijao za Englesku, u susretu s Hrvatskom, i da ne vidi zašto to treba skrivati.

“Kako bih izašao ocu na oči? Da mu kažem da navijam za one zbog kojih nije vidio svoje najmilije jer su ih tamo… Kako da navijam za te koji slave uz onakve pjesme”, upitao je Vučić, prenosi b92.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je za Srbiju važno očuvati mir u “celom regionu” i da su zato BiH i mir od ključnog značenja.

Vučić je, gostujući na televiziji Pink, kazao da mu ne smeta kada Bošnjaci kažu da vole srbijansku “rašku oblast”, ili kako je oni nazivaju Sandžak.

“Mi nemamo problem s tim, i kao što mi gradimo škole i bolnice u RS koje se nazivaju Srbija, Vuk Karadžić i slično, rekao sam im da mi nemamo ništa protiv da i oni izgrade škole, bolnice u ‘raškoj oblasti’ i da nose ime BiH. Međutim, od kada sam im to rekao nitko nije izgradio niti jednu osim Srbije, koja gradi i u Novom Pazaru, Sjenici, Srebrenici”, naglasio je on.

On je ukazao da, kada im to kaže, oni govore da Vučić ima svoj sustav bliskosti naroda.

S tim u svezi je rekao kako neće nikada reći da su Srbi iz Srbije i RS drukčiji narod.

“Ja sam rođen u Beogradu, a moj otac u selu Crkvenjac, jer mu je majka protjerana iz Čipuljića. Što je on neki drugi Srbin u odnosu na mene ili sam ja bolji što sam rođen u Beogradu. Ni u čemu nisam bolji, niti lošiji”, istaknuo je on.

Vučić je nalasio da ne postoje podjele na hrvatski Srbi, crnogorski Srbi ili slično, već da postoje samo Srbi.

“Mi smo Srbi jedan narod i istom rodu pripadamo”, prenio je svoj stav dodajući da se to nekima ne sviđa i da ga napadaju.

Za Plenkovićevog savjetnika Macana, kojeg plaća narod RH, doček u Zagrebu bio je meki ustaški državni udar, slično misli i Srbijanac Vučić, koji objašnjava zašto pjesma Geni kameni ne valja

VIDEO Predsjednica RH za Deutsche Welle: Slušam i volim neke Thompsonove pjesme i mislim da su dobre za nacionalno zajedništvo, stojim iza toga

Peđa Mišić Pupovcu: Nikad niste posjetili niti jednog HB, pripadnika srpske narodnosti; Pustite nas da se radujemo i tugujemo zajedno s Hrvatima

Facebook Komentari