Što je uzrok debljine: Ni masti, ni ugljikohidrati, ni proteini, ni alkohol….

Višak kilograma nije samo estetski nego i zdravstveni problem.

Što je uzrok debljine – pitanje je na koje ima mnogo različitih odgovora pa tako jedni vjeruju da je uzrok u mastima, a drugi ne znaju bolje nego optužiti ugljikohidrate dok je trećima fora osuditi šećer.

Ali svaki od tih razloga promašuje loptu. Pretili smo jer jedemo previše. Unosimo više energije nego što je trošimo, zbog čega se ona u našem tijelu nakuplja u obliku masnoga tkiva. Za to sami po sebi nisu odgovorni ni ugljikohidrati, ni masti, nego ukupni kalorijski unos koji dolazi iz oba izvora, kao i iz proteina, pa i alkohola. Ne debljaju ni ugljikohidrati, ni masti, ni proteini, ni alkohol, iako se pojedinac može, uvjetno rečeno, udebljati od svega, u teoriji i od blitve, upozorava nutricionist Bojan Stonić, prenosi Večernji list.

Važno je pretilosti pristupiti individualizirano i imati na umu da Vvišak kilograma nije uvijek jednostavno rješiv problem. Neke su predispozicije iznimno snažne, a nekih se navika teško riješiti, no uvijek treba imati na umu da višak kilograma nije samo estetski, nego i ozbiljan zdravstveni problem.

Facebook Komentari