Sedam dana tišine u Veloj Luci za najdražeg sugrađanina: Teško je, boli, Oliver je bio kralj ovog mjesta

Vela Luka tuguje zbog odlaska Olivera Dragojevića, sugrađani pale svijeće i donose cvijeće pred pjevačevu kuću te ga se prisjećaju u brojnim pričama.

Rodno mjesto Olivera Dragojevića, njegova Vela Luka od nedjelje je obavijena tugom. Od omiljenog sugrađanina Velalučani se opraštaju najpoznatijim pjesamama čiji su zvuci jučer odzvanjali svim ulicama, kafićima i restoranima koji nose i neka od njihovih imena poput “Cesarice“ ili “Skalinade“.

Vela Luka u tišini će biti sedam dana, odgađa se Luško lito te Open Jazz Festival, koji je pjevač posebno volio kao jedan od njegovih organizatora.

I u njegovu omiljenom kafiću, čije je ime upravo Cesarica, tuga je neizreciva.

”Svi smo to očekivali, ali kad smo čuli vijest da je umro, nikome nije bilo lako”, rekao je za Slobodnu konobar Antonio Sirovica.

Dodao je da je Oliver uvijek kad je bio u mjestu tu najradije dolazio na kavu, koja mu je bila omiljeno piće, iako je otkad se razbolio, pio čaj.

”Teško je, boli, Oliver je bio kralj Vele Luke”, rekao je Mirko Rubeša, još jedan stanovnik tog malog mjesta.

Sugrađani se slažu da će Olivera pamtiti kao jednostavnog, ali velikog čovjeka, čovjeka koji je učinio sve za njihovo malo mjesto.

Također, na sjednici Skupštine Splitsko – dalmatinske županije župan Blaženko Boban predložio je da se Oliver proglasi počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije.

Od Olivera su se dirljivim riječima oprostili njegovi kolege, prijatelji, svi koji su ga poznavali, a na gradskim trgovima u Splitu i Zadru okupili su se njegovi obožavatelji i pjevali njegove pjesme, prenosi dnevnik.hr.

Oliver će u utorak iz Splita biti ispraćen uz bakljadu, sirene i zvonjavu sa zvonika Svetoga Dujma, a pogreb će se biti u srijedu u Veloj Luci

Facebook Komentari