Oliver će u utorak iz Splita biti ispraćen uz bakljadu, sirene i zvonjavu sa zvonika Svetoga Dujma, a pogreb će se biti u srijedu u Veloj Luci

Danas je u Gradu Splitu održana sjednica Organizacijskog odbora za sutrašnji ispraćaj Olivera Dragojevića sastavljen od predstavnika Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Hrvatske glazbene unije te predstavnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, Lučke kapetanije i Turističke zajednice. objavljeno je iz Banovine.

Ispraćaj Olivera Dragojevića počinje u 18.50 sati na Trgu Franje Tuđmana, nakon obreda u krugu obitelji, prijatelja i suradnika u crkvi svetog Frane na Obali – hrvatskom panteonu u kojem su mir i spokoj našli velikani koji su ispisali hrvatsku i europsku povijest: splitski klerik i kroničar Toma Arhiđakon, otac hrvatske književnosti Marko Marulić, pjesnik Jerolim Kavanjin, kapelnik splitske katedrale i skladatelj Ivan Lukačić, veliki državnik i gradonačelnik Ante Trumbić te drugi velikani koji su obilježili povijest našeg grada, Dalmacije i Hrvatske.

Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Frane Tuđmana preko Rive do gata Sv. Nikole, gdje će u 19.50 katamaranom Jadrolinije kojeg je osigurala Vlada Republike Hrvatske isploviti prema Vela Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske Ratne Mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala – velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma.
Također, sutra će se u organizaciji Hrvatske glazbene unije uz suradnju s Vladom Republike Hrvatske, nadležnog Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i ostalih institucija u Hrvatskom narodnom kazalištu u 11 sati održati komemoracija uz nazočnost obitelji, prijatelja i suradnika Olivera Dragojevića te državnih, županijskih i gradskih dužnosnika.
Sve tehničke informacije za medije javit ćemo naknadno, kažu iz Banovine.

Pogreb će se održati u srijedu u 18 sati u Veloj Luci na groblju Sv. Roka, a misa zadušnica nakon posljednjeg ispraćaja bit će u crkvi Sv. Josipa, prenosi Slobodna.

DOKUMENT Vlada 31. srpnja proglasila Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića

Facebook Komentari