Hajdaš-Dončić: I sada ću reći da Bernardić ne radi svoj posao i mora otići

Jedan od suspendiranih članova Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić kazao je za N1 da će žalbu na odluku Glavnog odbora o suspenziji statutarnoj komisiji SDP-a podnijeti sutra.

“Sutra upućujemo žalbu Statutarnoj komisiji kolege Zmajlović, Babić, Grbin i ja. Ona ima 60-ak dana da tu žalbu riješi”, rekao je Hajdaš Dončić te dodao kako smatra da je u toj odluci o suspenziji grubo kršen Statut.

“Grubo je kršen statut. U samoj odluci o suspenziji navedena je odluka Predsjedništva koja nije bila takva, ona je bila općenita i nisu se spominjala imena. Sama rasprava i način prijedloga suspenzije koja je došla od pojedinca koji nije imao pravo na to. Pa je došao novi prijedlog od predsjednika stranke o kojem se uopće nije raspravljalo na Glavnom odboru”, rekao je Hajdaš Dončić te dodao kako je SDP moderna stranka ljevice u kojoj se javno mogu artikulirati stavovi i da oni nisu govorili protiv SDP-a.

“I sada ću reći da Bernardić ne radi svoj posao i mora otići. To nije bio udarac na SDP, to je verbaliziranje onoga što misli većina članova SDP-a “, rekao je Hajdaš Dončić i dodao da od Statutarne komisije očekuje da bude profesionalna i naglasio da ako suspenzija ostane neće podnijeti ostavku na mjesto saborskog zastupnika

“Osoba sam koja je dobila 20.000 preferencijalnih glasova i to je drugi rezultat od svih. Za mene ne glasaju samo članovi SDP-a, nego i drugi građani 3. izborne jedinice. I ja zastupam i njih, a ne zastupam sigurno Davora Bernardića”, kazao je Hajdaš-Dončić, prenosi N1.

Facebook Komentari