VIDEO Moja domovina na dodjeli medalja u Barceloni: Mi smo svjetski prvaci, mi smo i pobjednici Europa kupa, ali svaka je medalja zlatna

Veliko slavlje nakon osvajanja bronce u svlačionici Barakuda, Moja domovina na dodjeli medalja.

Ne može uvijek biti zlato, ali tu je kontinuitet osvajanja medalja za hrvatski vaterpolo i nećemo stati na ovome, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Marko Bijač:
– Uspjeli smo se dići nakon onog poraza u polufinalu. Odigrali smo još jednu iznimno kvalitetnu utakmicu i nadigrali Italiju u svim dijelovima igre te napokon osvojili tu europsku medalju, koja nam je izmicala osam zadnjih godina.

Anđelo Šetka:
– Ma, prije ove utakmice u hotelu smo dosta razgovarali o onoj s Talijanima u Barceloni 2013, za broncu isto, ali na Svjetskom prvenstvu. Identična utakmica. Mrtvi smo sada “ka pasi”. Jednako i mi i oni. Na kraju je presudilo, mislim, naše srce, želja, ali i kvaliteta. Bolje da doma idemo s nečim oko vrata nego bez ičega.

Ivan Buljubašić:
– Svaki je gol u ovoj utakmici bio zlatan. Ponovo smo pokazali karakter na ovom turniru, to je prekrasna stvar. Nakon četvrtfinala, koje smo gubili, imali problema, vratili se… Sada smo se vratili nakon izgubljenog polufinala, što nije bilo lako… Nije bilo lako ni zaspati, ni pomisliti opet na vaterpolo, bazen. Ali skupili smo glave, ušli smo u utakmicu onako kako smo željeli i kontrolirali je do kraja. Nije moglo bolje završiti. Stalno smo u vrhu i to je bitno. Jasno da smo mi pucali ovdje na zlato, pa mi smo svjetski prvaci, mi smo i pobjednici Europa kupa, ali svaka je medalja zlatna. Tako se kaže, ali tako i jest.

Ante Vukičević:
– Zaustavili smo njihov pokušaj da se vrate u utakmicu. Bijač je opet bio izvrstan, mi smo kontrolirali utakmicu, a eto, ono o čemu smo govorili, proigrali su – točnije, uništili su ih – naši ljevaci. Lončar, naravno… Fantastičan, kao i Vrlić. Ne, ovo je stvarno bilo besprijekorno. Nema se što reći.

Loren Fatović:
– Stvarno smo odigrali vrhunski od početka utakmice. Imali smo dosta igrača manje, što smo znali da će biti tako, pa smo se znali i obrambeno postaviti. Obrana je, mislim, odlučila, ne napad.

Luka Lončar:
– Velik je ovo rezultat, čestitam suigračima na iskazanom karakteru. Pokazali smo da smo dobra, ma, odlična momčad. Moramo samo naučiti one pogreške iz utakmice sa Srbima. To ćemo popraviti za ubuduće, za neke nove turnire.

EP Barcelona 2018: Barakude osvojile broncu

Facebook Komentari