Incident u Savudrijskoj vali: Prijetio da će me ubiti i da će mi potopit brod, a htio je i čekić baciti na mene

Umaška policija zaprimila je prijavu domaćeg ribara o prijetnjama koje mu je uputio slovenski ribar. Do sukoba je došlo nakon što je Slovencu tijekom ribolova, hrvatski ribar koćaricom prešao preko mreža i pritom oštetio jednu od njih. To je bio povod sukobu, tvrdi policija, a ne spor oko crte razgraničenja.

Nakon što su slovenski mediji izvijestili o sukobljavanju hrvatskog i slovenskog ribara u Savudrijskoj vali, o svemu se oglasio i hrvatski ribar Rino Ossich koji je u sukobu i sudjelovao.

“Ispred mene se pojavio slovenski ribarski brod koji je najavio da je bacio mreže pola sata nakon što sam povukao koču i nakon što su javili da imaju mrežu u vodi. Ja sam pokušao izbjegavati koliko mogu. On je došao blizu mene i prijetio da će me ubiti i da će mi potopit brod,a htio je i čekić baciti na mene”, prepričao je ribar Ossich.

Hrvatske i slovenske policijske patrole pobrinule su se da ne dođe do većeg sukoba, a slovenski ribar je za medije izjavio kako je Ossich njegovu mrežu pokidao s lošom namjerom i bez povoda.

Slovenska policija je potvrdila da je u tijeku prikupljanje informacija zbog kaznenog djela oštećenja tuđe imovine, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari