VIDEO Pupovac i ekipa obilježavavaju ustanak u Srbu (tamo su ispekli i svećenika): Bilo je za sve mjesta i za socijaliste i za liberale i za konzervativce. Danas svjedočimo da se to mjesto sužava, da treba biti mjesta samo za one jedne, samo za desne

Srpsko narodno vijeće (SNV) i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH) obilježavaju Dan ustanka naroda Hrvatske u podnožju Spomenika ustanku u Srbu.

Obilježavanje je okupilo stotine antifašista iz Hrvatske i susjednih zemalja. Svečanost je započela polaganjem vijenaca poginulim partizanima iz Dalmacije na mjesnom groblju, piše , između ostalog HRT.

Na središnjoj svečanosti među govornicima i ove godine najavljeni su predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, predsjednik Saveza antifašističkih boraca Franjo Habulin, bivši predsjednik Hrvatske Stipe Mesić i mnogi drugi.

Sve do raspada Jugoslavije današnji se dan obilježavao kao Dan početka antifašističkog ustanka u Hrvatskoj. Iako više nije državni praznik.

“Današnji dan znači borbu za slobodu, bratstvo različitih naroda, prije svega hrvatskog i srpskog, koji su za tu slobodu učinili toliko da ih se mi danas tebamo sjećati i ne smijemo zaboraviti to što su zajedno učinili za zajedničku zemlju”, istaknuo je Pupovac.

“Bilo je za sve mjesta i za socijaliste i za liberale i za konzervativce. Danas svjedočimo da se to mjesto sužava, da treba biti mjesta samo za one jedne, samo za desne. I što dalje, to sve desnije”, poručio je Pupovac, prenosi u VIDEU N1.

A što se zapravo obilježava u Srbu, ispekli su i svećenika:

VIDEO Pogledajte što se zapravo događalo 27. srpnja 1941. u Srbu i okolici, ispekli su i svećenika

Facebook Komentari