VIDEO Dalić: Najljepše je otići kada ste na vrhu. Ja sam sada na vrhu, napravio sam maksimum

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić gostovao je u emisiji Hrvatske nogometne televizije, u Malim nogometnim razgovorima, te se tom prilikom dotaknuo mnogih tema.

– I dalje smo u najljepšem snu i ne želimo da nas netko probudi iz njega. Možda još uvijek nismo svjesni tog uspjeha i osvojenog drugog mjesta, ali doći će to s vremenom, krenuo je Dalić s pričom ekskluzivno za HNTV i nastavio:

– 20 smo godina živjeli u sjeni Vatrenih i sada je to ova generacija nadmašila. Valjda nećemo čekati još 20 godina da se nešto slično ponovi. Osvojili smo mnoga srca našom igrom, poštenim pristupom i u meni će uvijek ostati veliki žal što nismo otišli do kraja, rekao je Dalić pa nastavio o finalnoj utakmici.

– U tom finalu smo možda odigrali i najbolju utakmicu na Prvenstvu. Ali, to je nogomet. Ranije nam je sreća pomagala, u tom se finalu okrenula protiv nas. Jedan, dva detalja odlučila su utakmicu. Nisam ponovno gledao utakmicu protiv Francuske i ne želim je pogledati.

Dalić je, kao i svi ostali bio oduševljen onim što se dogodilo pri povratku reprezentacije u Hrvatsku.

– Veći dobitak od srebra bile su emocije i ovo zajedništvo kojeg već dugo nije bilo. Ponosni smo da se to vratilo preko nogometa. Igračima sam stalno govorio tu riječ zajedništvo. Ego se morao ostaviti po strani. Doček? Nitko od nas to nije očekivao, a bilo je nevjerojatno. I u Zagrebu, Splitu, Imotskom, Varaždinu, Donjem Miholjcu i svugdje, kao i u mom Livnu gdje sam se posebno osjećao.

Dotaknuo se Dalić i svoje pozicije izbornika u budućnosti.

– Najljepše je otići kada ste na vrhu. Ja sam sada na vrhu, napravio sam maksimum. Ali, ovoliki narod i ove emocije teško je zanemariti. Ja sam običan čovjek, jedan iz naroda i nikako ne mogu zanemariti sve te ljude. Meni se nikud ne žuri i trenutačno imam neke privatne stvari koje rješavam. Prije svega ću se javiti igračima, rekao je između ostaloga Dalić.

Što je sve hrvatski izbornik Zlatko Dalić otkrio u ekskluzivnom razgovoru za HNTV pogledajte u video prilogu OVDJE.

VIDEO Buran doček u Podravki: Dalić uputio poruku onima kojima se ne sviđa Lijepa li si, evo što je odgovorio na pitanje iz publike hoće li ostati na čelu Vatrenih

U Livnu se sprema veliki doček Zlatka Dalića, evo što im je poručio

Argumenti za pobjedu Hrvatske protiv Engleske vrijede i za finale s Francuskom

Share This Article