Večeras bez Tucaka Barakude idu u borbu za broncu

Barakude odnosno hrvatska vaterpolska reprezentacija večeras (subota, 20.30) kreće u pohod na jedinu europsku medalju koja nam još nedostaje u kolekciji. U pohod na broncu. Hrvatska naime igra protiv Italije u susretu za treće mjesto na Europskom prvenstvu u Barceloni.

Zahtjevna i nimalo lagana utakmica s više aspekata. Od čisto igračkog, taktičko-tehničkog pa do psihološkog gledišta. Za oba sastava. Stoga jer se međusobno nadmeću dvije momčadi koje su izgubile polufinala, svaka na svoj način.

No, u taboru naše reprezentacije vlada apsolutni optimizam i maksimalna usredotočenost na ono što predstoji na plivalištu Bernat Picornell.

– U svlačionici je odmah nakon polufinala Buljo (Buljubašić) glasno povikao: “Ajde, idemo sada po broncu!” Svi, svi sada isto razmišljamo – rekao je Ante Vukičević, prvi strijelac naše izabrane vrste i drugi strijelac EP sa 14 golova.

– Talijani su više laganiji braniči, sigurno je da će nas rasplivavati, odnosno pokušati umarati što je više moguće stalnim plivanjem i pokretljivošću. Morat ćemo se na to priviknuti i biti spremniji više plivati. No cijela je talijanska momčad takva. Plivaju, “zuje”, razvlače, umaraju. Tu samo ne smijemo upasti u klopku – veli centar Luka Lončar.

– Medalja za koju se večeras borimo ima za nas itekako velik značaj i ne smijemo je propustiti – kratko je izustio izbornik Ivica Tucak kojeg danas nažalost neće biti na klupi hrvatske vrste budući da odrađuje kaznu crvenog kartona iz polufinalnog susreta protiv Srbije.

Utakmicu Hrvatska – Italija od 20.30 možete pogledati u programu HTV 2 illi na web stranici LEN odnosno www.microplustiming.com

Facebook Komentari