EP Barcelona 2018: Barakude osvojile broncu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončano odličje na Europskom prvrenstvu svladavši u Barceloni Italiju s 10:8.

Hrvatskoj je to prva europska medalja nakon čak osam godina i četvrta ukupno. Na EP 2010. u Zagrebu Barakude su osvojile zlato, a u Firenci 1999. i Kranju 2003. naši vaterpolisti su osvojili srebro.

Za razliku od polufinalnog dvoboja sa Srbima, Hrvatska je protiv Italije savršeno ušla u utakmicu, a pokazala je igru dostojnu svjetskih prvaka – učinkovito i maštovito u napadu, te čvrsto i koncentrirano u obrani.
Barakude su čak četiri puta gubili dvoboj za brončano odličje na Europskom prvenstvu, no u Barceloni je i toj negativnoj seriji došao kraj.

Hrvatska je utakmicu počela bez svog kažnjenog izbornika Ivice Tucka, ali je krenula fantastično – prvu četvrtinu je dobila s 4-0.
No, u drugoj četvrtini Barakude nisu uspjeli sačuvati tu veliku prednost, Talijani su zabili čak pet golova i na poluvrijeme se otišlo sa samo dva gola prednosti (7-5), iako talijanski vratari nisu imali nijednu jedinu obranu.
Treća četvrtina je započela važnim pogotkom Fatovića za 8-5, a potom je Andro Bušlje zabio za 9-5, opet velika četiri gola prednosti. U zadnjui četvrtinu se ušlo s 9-6, a Lončar četiri i pol minuta prije kraja postiže gol za 10-6, prednost koju Talijani više nisu mogli stići.
Loren Fatović je s tri gola bio najbolji strijelac kod Hrvatske, Andro Bušlje i Luka Lončar su zabili po dva, dok je kod Talijana Valentino Gallo bio najučinkovitiji s dva gola.

HRVATSKA – ITALIJA 10:8 (4:0, 3:5, 2:1, 1:2)

HRVATSKA: Bijač (obrana), Macan, Fatović 3, Lončar 2, Joković 1, Buljubašić 1, Vukičević, Bušlje 2, Miloš, Vrlić, Šetka, Garcia 1, Marcelić TRENER: Mile Smodlaka (Tucak suspendiran)

ITALIJA: Del Lungo (obrana), Di Fulvio 2, Molina 1, Figlioli 1, Fondelli, Velotto, Renzuto 1, Gallo 2, Presciutti 1, Bodegas, Echenique, Bertoli, Nicosia (1 obrana). IZBORNIK: Alessandro Campagna.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 20, Italija 13
TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Garcia (26), Macan (28), Presciutti (28).
CRVENI KARTON: Bušlje (31), Fondelli (31)
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 5-12, Italija 5-19
BARCELONA: Plivalište Bernat Picornell. Gledatelja 4.200. Suci:Stavridis (Grčka) i Schwartz (Izrael).

Večeras bez Tucaka Barakude idu u borbu za broncu

Facebook Komentari