Franck je prodao svoj udio u tvornici čipsa i podmirio neke dugove

Franck je prodao svoj udio u tvornici čipsa Adria Snack Company nizozemskom Intersnacku.

Novcem od te transakcije podmirena su dugovanja koja je od njega potraživala Privredna banka Zagreb, a u pripremi je i plan za rješavanje obveza prema Zagrebačkoj i ostalim bankama, piše Novac.hr.

Riječ je polovici udjela koju je zagrebačka kompanija prepustila Intersnacku, svojem strateškom partneru u joint venture tvrtki Adria Snack Company koja je vlasnik tvornice.

Tvornica za preradu krumpira u Hercegovcu posluje od 1977. godine te, između ostalog, proizvodi poznati brend Čipi Čips. To je jedan od glavnih razloga zbog kojih je, uz kooperante iz Međimurja i Slavonije, oko 350 hektara na području općine Hercegovac pod nasadima krumpira.

Intersnack, najveći proizvođač grickalica u Europi, i Franck osnovali su je s jednakim udjelima kapitala te je zagrebačka tvrtka sada prepustila svoj dio vlasniku druge polovice.

Ovu informaciju nisu ni potvrdili niti opovrgnuli iz Francka, no iz podataka Poslovne Hrvatske proizlazi da je sada jedini vlasnik Adria Snacka Intersnack International B. V. sa sjedištem u Nizozemskoj.

Facebook Komentari