Zaiskrilo između dvojice ministara oko trošarina – Kujundžić: To je stvar nacije, dakle vi Hrvati ćete odlučiti što želite; Marić: Ne možemo se baš u svemu složiti

Ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar financija Zdravko Marić uoči sjednice Vlade odgovarali su na pitanje o podizanju trošarina na alkohol i cigarete, ali i o (ne)postojanju nesuglasja među njima.

Uoči sjednice Vlade ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je odbijenicu ministra financija što se tiče podizanja trošarina na alkohol i cigarete.

“Ja ne govorim o novcima, ja govorim o mjerama koje je potrebno poduzeti za zdravlje i demografsku obnovu. A jedna od osnovnih mjera i vjerojatno najučinkovitija bila bi zaustaviti hrvatsku djecu u dobi od 13 do 17 godina kad u prosjeku počinju pušiti i piti alkohol. Time ćemo podići demografiju, time ćemo sačuvati zdravlje i time ćemo imati sutra zdraviju naciju”, rekao je Kujundžić.

Odgovarajući na pitanje kako misli da prijedlog prođe ako ministar financija na to ne pristaje, rekao je kako misli da to “nije stvar jednog ministra, bilo kojeg”.

“To je stvar nacije, dakle vi Hrvati ćete odlučiti što želite”, rekao je, a onda na odlasku ponovio: “Rekao sam, Hrvati, odlučite”.

Kujundžićevu tvrdnju da podizanje trošarina ne ovisi samo o jednom ministru komentirao je ministar financija Zdravko Marić.

Advertisement

“Tako je, nisam ja jedini član Vlade. Više nas je, tu je i predsjednik Vlade, svi skupa ćemo oko toga sjesti i razgovarati”, rekao je Marić uoči sjednice.

“Sve će to biti u redu, nije to nesuglasje”, poručio je i nastavio:

“Ministar Kujundžić i ja dobro surađujemo na velikom broju pitanja. Ne možemo se baš u svemu složiti, ali, ponavljam, još jednom nismo samo nas dvojica ministri u Vladi, ima nas dosta, naravno tu je i predsjednik Vlade i naravno mi kao kolektiv”, rekao je.

Na kraju je poručio i kako se jako intenzivno razmišlja o smanjivanju troška oporezivanja rada. “Detalje ćete čuti uskoro”, poručio je, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari