Tihi pakleni osvojili zlato na SP u Brazilu

Hrvatski rukometaši osvojili su naslov svjetskih prvaka pobjedom protiv Rusije s 29:22, piše sportarena.hr.

Reprezentacija osoba s oštećenjem sluha pobijedila je u finalu Rusiju s 29:22, a finale se održalo u brazilskom gradu Caxias do Sul.

Ponovljen je uspjeh s prvog Svjetskog prvenstva u turskom Samsunu 2014. godine. Tihi pakleni popeli su se na svjetski tron. Zahvaljujući obranama vratara Deana Šagovca te igrama Tomislava Bošnjaka i Olivera Lušića. Obojica su postigli po osam golova te nadigrali Ruse i osvetili se za poraz u polufinalu prošlogodišnjih Olimpijskih igara gluhih u Samsunu. Dean Šagovac proglašen je najboljim golmanom, a Tomislav Bošnjak najboljim igračem prvenstva.

Hrvatski rukometaši s oštećenjem sluha, osim dva naslova svjetskih prvaka, imaju i četiri zlatne olimpijske medalje

Pod vodstvom izbornika Marija Sirotića te pomoćnog i kondicijskog trenera Jakova Previšića uz potporu fizioterapeuta Marinka Smolčića i prevoditelja znakovnog jezika Marija Lušića do zlatne medalje su došli Marko Prošenski, Antonio Rozić, Ilija Perak, Oliver Lušić, Kristijan Živković, Dominik Žmirić, Tomislav Bošnjak, Pero Jukić, Mario Bašić, Bojan Crnojević, Teo Glumac, Ivan Pajić, Mateo Perak, Dean Šagovac, Nemanja Damjanić, Marjan Turković i Vedran Jakovljević.

Na drugom svjetskom prvenstvu u muškoj konkurenciji nastupalo je osam zemalja – Hrvatska, Kamerun, Turska, Rusija, Brazil, Gana, Ekvador i Kenija, a prvi put je održana i u ženskom konkurenciju u kojem su Dankinje osvojila zlato, Turkinje srebro, a Brazilke broncu.

Iz Brazila će zlatni Tihi pakleni doputovati avionom na zagrebačkom aerodromu Franjo Tuđman u utorak, 24. srpnja 2018. u oko 13.20 sati.

Facebook Komentari