Život s Vlastom: Čuvajte one koji vas vole, ovih drugih ima koliko hoćete….

Piše: Vlasta Janton

Bez ljubavi čovjek umire, ona mu je potrebna poput zraka. Bez nje je samo živa ljuštura, mrtva iznutra, naizgled živa izvana. Zapamtite, bez ljubavi nema života. I zato, dobro čuvajte one koji vas vole, dobro čuvajte ono što se rijetko nalazi. Ne igrajte se ljubavlju, nečijim emocijama, nečijim suzama, nečijim ispruženim rukama. Dobro čuvajte one koji vas vole, ovih drugih ima koliko hoćete.

Taj netko je izabrao baš vas, od milion ljudi, izabrao je baš vas, to srce poletjelo je u susret baš vašem srcu, ta duša je izabrala baš vašu dušu. Cijenite to. Prigrlite to, prihvatite, prihvatite taj blagoslov, biti nečija velika ljubav, biti razlog nečijeg nježnog pogleda, razlog nečijeg toplog zagrljaja. Ne igrajte se s onima koji vas vole, ljubav se ne zaslužuje samo tako olako, ljubav se ne događa kada poželite kliknuti da se upali vaše srce i napuni takvom emocijom.

Čuvajte tu ljubav, njegujte je, čuvaj onog tko je baš tebe izabrao, ne iskorištavaj nečiju iskrenu dušu punu ljubavi. Ne igraj se s onim tko te iskreno i duboko voli, jer prihvatio te točno takvog kakav jesi, sa svim tvojim vrlinama i manama, i točno takvog te voli. Najboljeg i najgoreg. Najlakše je voljeti nekog kada je sve lijepo, divno, krasno, romantično, ali kada voliš nekog vidjevši ga u njegovom najgorem svjetlu, tek onda možeš reći To je ljubav. I kada te netko voli upravo na takav način čuvaj ga kao oko u glavi. Takvo što se ne nalazi na svakom koraku, takvo što ne raste ko korov uz cestu, takvo što je zasađeno u rajskom vrtu. I stoga to dobro čuvaj, jer ta ljubav je baš tebi dana.Od svih ljudi, baš Tebi je dana. I poštuj to, prigli poput najvećeg blaga, jer ono to i jest, blago.

Ne ismijavaj onog tko te voli, ne optužuj ga lažno, ne igraj se s njim, ne lomi ga na djeliće, ne radi od njega igračku kada ti se povremeno s tom igračkom bude htjelo igrati se, ne guši ljubav koja ima izvor jakosti stotinu vulkana. Ne poigravaj se s onim tko te iskreno voli, s onim tko ti samo želi dati što više nježnosti, pažnje, s onim tko izgara da počiva u tvom toplom zagrljaju. Ne igraj se s onim čije oči pišu ljubav, ne igraj se s onim tko čezne da te vidi bar na tren, dva, ne igraj se s onim tko noću o tebi stihove piše, s onim tko o tebi ne prestaje da razmišlja.

Ljubav ne dolazi kada bi mi htjeli ili ne, ona dolazi kada ste na nju spremni. I kada dođe, ne opirite se, ona je došla s razlogom. Prigrlite je, ne podmećite joj nogu, ne stvarajte joj prepreke, ona je došla da vam da ono što vam nedostaje. Osjećaj da ste voljeni, željeni, paženi, osjećaj da niste sami, osjećaj da netko drži vašu ruku kao da je oduvijek tamo pripadala, u njenu. Čuvajte one koji vas vole, jer oni samo to i znaju, voljeti vas, iskreno, čisto i duboko. Bez obzira na sve prepreke oni i dalje samo to znaju, voljeti vas. Bez obzira i na sve loše oni opet samo znaju voljeti. Jer nema ništa jače od ljubavi kada se netko zagleda u vaše oči i u njima vidi svoj odraz, odraz osobe koja se voli.

Ne trebate činiti ništa, samo se prepustite, samo volite, uzmite ono što vam se bezuvjetno i s ljubavlju daje, samo pustite da vas se voli. Od toga na svijetu ne postoji ništa ljepše. Jutrom se probuditi uz najljepše oči na svijetu, kada te preplavi sreća kao da si zagrlio čitav svijet, i ništa, baš ništa te ne može spriječiti da voliš, i baš nitko ti ne može oduzeti tu ljubav, jer je toliko snažna, toliko velika, toliko beskrajna. I budi siguran da te taj netko voli kada ti kaže – Ne možeš učiniti ništa da te prestanem voljeti! Takvu osobu čuvaj, drugih ima koliko hoćete!

Facebook Komentari