Kalinić odbio medalju: Hvala vam, ali ja nisam igrao u Rusiji!

Odlazak Nikole Kalinića bio je zasigurno najveći šok na putu Hrvatske do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nitko se tome nije mogao nadati, a iako nije zaigrao u niti jednoj utakmici u Rusiji prema pravilima pripala mu je srebrna medalja.

Kalinić nije bio zadovoljan svojim statusom u reprezentaciji, a to nezadovoljstvo je pokazao odbijanjem igranja u prijateljskoj utakmici protiv Brazila i u prvoj utakmici SP-a protiv Nigerije. U tom trenutku Zlatko Dalić je odlučio da mu takav igrač ne treba i poslao ga kući. Svi su naravno podržali odluku izbornika, a sada kad je sve završilo i kad je Hrvatska postala glavna svjetska sportska vijest svi se pitaju kako li se samo osjeća Nikola Kalinić gledajući sve te dočeke i slavlja.

Kaliniću sigurno nije bilo sve jedno kad su mu suigrači i izbornik odlučili, unatoč njegovoj lošoj odluci, ipak dati tu srebrnu medalju.

Prema pisanju Sportskih novosti Kalinić je očekivano odbio tu čast rekavši: Hvala vam na medalji, ali ja nisam igrao u Rusiji!

Pošteno je to na kraju ipak odradio Kalinić koji je ostatak prvenstva proveo na pripremama s Milanom. Uz to čini se kako Nikola seli u Španjolsku u Atletico Madrid. Transfer je navodno već dogovoren, a prvo bi hrvatski napadač trebao biti na posudbi za 2 milijuna eura s obavezom otkupa ugovora za 18 milijuna eura, piše HRT.

Facebook Komentari