Vukojević heroj u Ukrajini, platit će njegovu kaznu i zaposliti ga u nogometnom savezu

Uzvik “slava Ukrajini” koštao je Ognjena Vukojevića izbacivanja iz Hrvatskog nogometnog saveza, no naš dojučerašnji skaut postao je heroj u Ukrajini.

Ukrajinci su izrazili podršku nekadašnjem igraču kijevskog Dinama, a predsjednik tamošnjeg saveza Andrej Pavelko ponudio mu je pomoć. Pavelko se u parlamentu pojavio u hrvatskom dresu, doduše ne Vukojevića ili Domagoja Vide nego Ivana Rakitića te najavio da će savez platiti 15,000 franaka koliko je Fifa kaznila Vukojevića.

– Odlučili smo platiti kaznu umjesto Vukojevića. I ponudit ćemo mu radno mjesto u našem savezu – rekao je Pavelko te dodao: – Trenutno proučavamo pravni okvir kako pomoći Vukojeviću da podnese žalbu na Međunarodnom sportskom sudu (CAS). Pružit ćemo mu potpunu pravnu i financijsku pomoć.

Pavelko je rekao da ne vidi političku poruku u uzviku “slava Ukrajini” te da će to raspravu o tom pitanju pokrenuti na idućem sastanku Fife u Zurichu. Podršku Vukojeviću dao je i nekadašnji boksački svjetski prvak Vladimir Kličko, tekst podrške Vidi i Vukojeviću objavio je i Ukrajinski nogometni savez, piše Večernji.

FIFA kaznila Vukojevića, poslije utakmice Rusije i Hrvatske, kažu, ponio se nesportski, suprotno načelima fair-playa

Ognjen Vukojević nakon izbacivanja iz stožera: Dečkima želim puno sreće u preostalim utakmicama. Bit ću njihov najveći navijač do samog kraja!

Facebook Komentari