Spektakl Miočić Cormier, Miočić je izgubio u prvoj rundi

Meč Stipe Miočića i prvaka u poluteškoj kategoriji Daniela Cormiera UFC promovira kao superborbu. Ona to uistinu i jest jer obojica mogu ispisati povijest. Ako Cormier odnese pobjedu, postat će prvi borac u povijesti kojem je uspjelo istovremeno držati pojaseve u teškoj i poluteškoj kategoriji. Ulog je, podsjetimo, samo Miočićev pojas.

“On može ispisati povijest, ali nažalost neće u tome uspjeti jer mu ja stojim na putu. Sve je meni to jasno, no ništa se neće promijeniti! Ponovno ćemo čuti ‘and still’ i to ćete slušati svaki put kada se budem borio do kraja karijere. Umirovit ću se kao UFC prvak”, otkrio je Stipe popularnom MMA novinaru Arielu Helwaniju, piše gol.hr.

Stipe napokon ulazi u meč kao favorit. Prvak je stalno bio podcjenjivan, no kada je u siječnju pobijedio gorostasa Ngannoua, dobio je priznanje i od onih najsumnjičavijih. Neki ga već sad vide kao najvećeg teškaša u povijesti, a pobjeda protiv Cormiera ta bi razmišljanja mogla dodatno potvrditi.

Ova je borba iznenađujuće dogovorena već u siječnju, ubrzo nakon što su na istom eventu u Bostonu obojica obranila svoje titule. Bit će to obojici prilika da zarade najveći novac u karijeri i to je, uz priliku da se upišu u povijest ovog sporta, najveći razlog što su pristali na ovu superborbu.

Između njih nema zle krvi. Radi se o dvojici korektnih boraca između kojih vlada međusobni respekt, čak i prijateljstvo. No UFC nema problema s pumpanjem atmosfere uoči meča jer se radi o dvojici najboljih boraca današnjice u svojim kategorijama. Recimo i kako je Cormier prirodni teškaš, bivši prvak Strikeforcea u toj kategoriji, a sad napokon neće morati prolaziti mukotrpan proces skidanja kilograma uoči borbe, piše gol.hr.

Miočić je izgubio u prvoj rundi….. Cormier je nokautirao Stipu Miočića i postao dvostruki UFC prvak!

Facebook Komentari