Korak po korak do finala, Subašić: Lopta sve vrati, naplati sva odricanja i trud; Mandžukić – Dat ćemo i zadnju kap znoja za to; Ćorluka – Ova je Hrvatska jedna velika obitelj

Danijel Subašić još je jednom odigrao jednu od ključnih uloga u hrvatskom uspjehu na Svjetskom prvenstvu, ovoga puta protiv Rusije.

Ozljeda pri kraju utakmice
“Osjetio sam taj mišić već na zagrijavanju. Međutim, rekao sam izborniku da ću igrati makar i s jednom nogom, da ne troši zadnju zamjenu za mene”

Rezultat prije svega
“Glavno je da smo prošli, sve je drugo nebitno. Osjećamo ponos, sreću, zadovoljstvo… svi izgaramo za to i želimo napraviti još i više. Lopta sve vrati, naplati sva odricanja i trud. Podupiremo jedni drugoga, bacamo se na glavu i mislim da smo zaslužili pobijediti i prije jedanaesteraca”

Obrana Smolovu
“Vidio sam da nekad tako puca jedanaesterce, ‘panenkom’, iako ih obično puca visoko. Ipak, jedanaesterci uglavnom ostaju lutrija. Treba uza sve ostalo imati i sreće, a ona nekad pomazi, nekad ne”

Engleska i vratarska kvaliteta
“Engleska je dobra momčad, bez dvojbe, no kada smo mi kompaktni, možemo imati ubitačne protunapade. Što se vratara tiče, svi polufinalisti imaju vrhunske vratare i na njihovim obranama momčadi idu dalje”

Mario Mandžukić i Vedran Ćorluka također su komentirali pobjedu Hrvatske nad Rusijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Mario Mandžukić
“Mislim da smo svojom borbenošću ipak zaslužili ovu pobjedu. Isto kao i protiv Danske, osjećali smo grč u želucu i nervozu, ali najvažnije je da smo u polufinalu pa neka cijela Hrvatska slavi. Normalno da želimo otići do kraja, dat ćemo i zadnju kap znoja za to. Ispadnemo li, neće nam nitko moći zamjeriti. Pokušavam uvijek davati sve od sebe za momčad, tako ću do kraja. Spremni smo doći tamo gdje svi mi želimo”

Vedran Ćorluka
“Još od vremena Vatrenih ’98 nismo bili u polufinalu. Znali smo da će biti teško protiv domaćina, ali ova je momčad hrabra i ponosni smo na to. Rakitić je najhladnokrvniji igrač ove momčadi i željeli smo da on puca zadnji jedanaesterac. Bili smo sigurni da će zabiti, jedino je bilo upitno tko će prvi dotrčati do njega ili do Subašića. Svaka čast njima dvojici, ali i svima koji ne igraju. Treba izdržati mjesec i pol zajedno bez svađe, ova je Hrvatska jedna velika obitelj. Kada pobjeđujemo, oporavak je brz, ne osjeća se umor od 120 minuta igre. Englezi su mladi, dobri, no vjerujemo u sebe. Zasluženo smo tu gdje jesmo”

Facebook Komentari