Korak po korak do finala, Modrić: Valjda je suđeno da sve završi u dodatnoj drami

Hrvatska se preko Rusije domogla polufinala Svjetskog prvenstva, a kapetan Vatrenih Luka Modrić još je jednom ponio titulu najboljeg igrača utakmice

Drama protiv žilavog suparnika
“Rusija je odigrala vrlo dobro, organizirano i trkački moćno, posebno u prvom dijelu kada zbog pritiska nismo mogli uspostaviti svoju igru, nismo se usudili riskirati s dodavanjima. No, u nastavku smo bili bolji, dominantni, i trebali smo sve završiti prije jedanaesteraca. Ipak, valjda je suđeno da sve završi u dodatnoj drami”

Umor i karakter
“Bilo je teško, mučili smo se, imali smo problema s ozljedama i naposljetku nam se dogodio i taj primljeni pogodak, možda i djelomično zbog umora. Teška utakmica s Danskom također je ostavila trag, ali u jedanaestercima smo pokazali karakter, pogotovo nakon što je Subašić obranio prvi ruski pokušaj”

Priprema za Englesku
“Nadam se da ćemo igrati bolje nego protiv Rusije. Engleska je dobra, posebno u prekidima, a obje momčadi igraju pod velikim pritiskom zbog očekivanja plasmana u finale. Znamo koliko cijela zemlja očekuje od nas, pa i koliko mi sami očekujemo od sebe. Bit će to zahtjevan dvoboj, no dobro ćemo se pripremiti”

Kandidatura za Zlatnu loptu
“Ne razmišljam o pojedinačnim nagradama. Najvažniji je uspjeh reprezentacije, da napravimo nešto veliko, čak i veće od ulaska u polufinale. Naravno, takve nagrade lijepo su priznanje za uloženi rad, ali ostajem koncentriran na osvajanje svjetske medalje”

Ponovljen uspjeh iz ’98
“Čini nas iznimno sretnima i ponosnima što smo nakon 20 godina ponovno u polufinalu. Iza nas je težak put, mnogo smo pehova prošli na prijašnjim velikim natjecanjima, no sada nam se sve vraća. Nadam se da ćemo otići i dalje, imamo sve predispozicije, i mislim da možemo napraviti dodatni korak prolaska u finale”

Korak po korak do finala, Dalić nakon Rusije: Moramo biti svi ponosni, i mi ovdje i ljudi u Hrvatskoj jer ovo je strašna stvar

VIDEO Predsjednica RH u svlačionici: Zovi, samo zovi…….

VIDEO Hrvati slave pobjedu nad Rusijom, Trg bana Jelačića gori

Facebook Komentari