Korak po korak do finala, Prosinečki: Neće biti problema s Rusijom; Samovojska – Rusi su opasni

Opet ću ponoviti, kada gledamo pojedinačno gdje naši igrači igraju, u klubovima su u kojima se bori za trofeje i naviknuti su biti u vrhu… vjerujem da smo puno bolja ekipa. Ako uđemo pravo i sa stavom da smo mi ti koji ćemo dominirati, mislim da ne bi trebalo biti problema, odnosno neće biti problema s Rusijom. Navijat će njihovi navijači, ali na to smo naviknuli. I Rusi će dati sve od sebe, ali kvaliteta je na našoj strani, rekao je Robert Prosinečki najavljujući sutrašnji četvrtfinalni dvoboj Hrvatske i Rusije.

Vjerojatno će Dalić najbolje posložiti sastav. Najvažnija je naša sredina terena, koja je u najboljoj formi i imamo vrhunske igrače, to je naš motor. Tu smo u prevagi, dodao je Prosinečki.

Anton Samovojska dobrim je procijenio odluku našeg stručnog stožera da nakon utakmice s Danskom odmah otputuju u Soči.

Šest dana odmora je poklon koji se samo mogao sanjati. Tu ima nepredviđenih okolnosti, od vlage, temperature… sve to utječe, objasnio je Samovojska.

Rusi su opasni, nema nikakve dvoje. Plivaju na valu takve euforije koja je nezapamćena, a to je nekakav adut. Očekujem da će pokušati igrati igru koja je nama najneugodnija. Složit će se otraga čvrsto, da čvršće ne može biti, u dva bloka. Naprijed će pustiti ogromnog Dzjubu i na njemu će graditi protunapad, dodao je Samovojska.

Recept za sutrašnju utakmicu je jasan: Na igralištu je samo jedna lopta koju treba odmah uzeti. Naš je problem u utakmici s Danskom bio što nismo imali dovoljno loptu i nismo uspjeli povezati igru. Danci bi pali kao kruške da smo odigrali pet-šest pravih dodavanja.

Facebook Komentari