VIDEO Kad Šveđani rade navijačku pjesmu jednostavno uzmu od najboljih – Hrvata i malo The White Stripesa: Kakav plagijat

Baš kao i u Hrvatskoj, i u Švedskoj vlada nogometna groznica. Šveđani u subotu u 16 sati igraju utakmicu četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji protiv Engleske. Pobjednik ovog susreta u polufinalu će susresti pobjednika između Hrvatske i Rusije.

Navijačke nogometne pjesme okupirale su eter švedskih radio i TV postaja, a na jednu nam je ukazao naš čitatelj koji radi u Švedskoj, piše Dalmacija danas.

Språk för alla – “Sverige För Alla” (Jezik za sve – Švedska za sve). Već prvi taktovi odaju da se radi o ne bilo kakvom, nego izrazito prozirnom plagijatu The White Stripesa “7 nation army”, no naše će čitatelje tek refren “oduševiti” (počinje od 0:33). Pjesma je melodijski doslovno preslika Connectove uspješnice “Samo je jedno u mom životu vrijedno”. Što će naši glazbenici reći kada čuju švedsku pjesmu, tek ćemo vidjeti…

Ipak, od čitatelj iz Švedske doznajemo da Šveđani najradije slušaju pjesmu Samira i Viktora “Put Your Hands Up för Sverige” koja je postala neslužbena himna švedske nogometne reprezentacije.

Facebook Komentari