Korak po korak do finala: Kada sam vidio Domagoja kako skače po dečkima na kraju i posebno kada je držao Subu na ramenima, suze su nam jednostavno krenule

Utakmice Vatrenih emotivno se prate u Velikom Rastovcu, gdje živi stric Domagoja Vide, piše Glas Slavonije.

Svaki pravi hrvatski navijač sa strepnjom je ovih dana uz TV ekrane i Vatrene koji nas oduševljavaju u Rusiji. I u Hrvatskoj i u Rusiji navijački se jednako živciraju i grizu nokte kod svake utakmice naših. Svi su u nogometnoj groznici, a posebno je emotivno i u kući obitelji Vida, u Velikom Rastovcu gdje žive stric i rodbina stupa vatrene obrane Domagoja. Svaka se utakmica gleda punog srca.

– Kada dođe ovakvo vrijeme reprezentativnih natjecanja, uvijek ga se sjetim kad je bio mali i koliko je volio loptu. Kad je dolazio kod nas za vrijeme školskih praznika stalno mu je lopta bila u nogama i htio je ići na igralište. Nekako sam osjetio da će postati veliki nogometaš i, eto, danas se ponosimo na našeg ‘‘malca‘‘ Domagoja koji sjajno igra u Rusiji i drži našu obranu u tandemu s jednako odličnim Lovrenom – ispričao nam je Domagojev stric Pavo, dugogodišnji nogometaš i nogometni radnik. Kaže Pavo, kada utakmica počinje, sve u kući staje, svi idu pred mali ekran.

– To se nikada ne propušta. Mi muški u kući oduvijek smo uz nogomet, sva tri sina su mi nogometaši i redovno pratimo sve utakmice. No, otkako je Domagoj počeo igrati u Osijeku, pa zatim zagrebačkom i kijevskom Dinamu, a sada Beškitašu te posebno reprezentaciji, i ženski dio je uz televizor. Teško je opisati tu sreću kada vidiš svoju krv da se bori za najsvetiji dres, ma plačemo svi uz svaku njegovu suzu i pobjedu. Moram reći da je Domagoj duša od dečka, redovito se javlja i sada iz Rusije, kad stigne pusti sinovima poneku poruku – zaključuje stric Pavo. Od svih Domagojevih bratića, Luka (17) je najvatreniji, a rođak mu je nogometni uzor.

– Ma, buraz je legenda, sve što je postigao, napravio je svojim napornim radom i treningom. Vidjeli ste njegovu reakciju na press-konferenciji sa Subom, to je Domagoj, čovjek i emotivac do kraja. S obzirom na to da naš klub NK Munja ima svoj kafić u Velikom Rastovcu, svi zajedno utakmice pratimo u kafiću, a podrška Domagoju je velika. Kada napravi nešto posebno i kada pridonese ekipi, primjerice dobije skok s protivničkim igračem, ili blokira udarac prema golu, svi smo na nogama. Mi iz obitelji jako smo ponosni na njega kada ga vidimo kako ostavlja srce na terenu i bori se. Nadamo se da će dati sve od sebe da osvoje SP i sve nas učiniti ponosnima, iako smo i sada već veliki do neba. Kada sam vidio Domagoja kako skače po dečkima na kraju i posebno kada je držao Subu na ramenima, suze su nam jednostavno krenule – u dahu priča Luka Vida. Naša prava lola slavonska, čovjek od glave do pete, Domagoj Vida istinska je dobra duša ove reprezentacije, pa neka tako bude do kraja, piše Glas Slavonije.

Facebook Komentari