24.5 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Kakva je budućnost novog Agrokora?

Kakva je budućnost novog Agrokora?

O postignutoj nagodbi i budućnosti u jutrošnjoj emisiji “U mreži Prvog” govorili su zamjenica izvanrednog povjerenika za Agrokor Irena Weber te potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Mi smo iznimno zadovoljni. Znali smo da nagodba sama nije upitna, iako, bez obzira na to, pristupate cijelom problemu i s dozom opreza. Da se na samom ročištu pojavi 93 posto ukupnih tražbina i od njih 90 posto prisutnih glasuje za nagodbu, mi smo jako zadovoljni. To pokazuje i potvrđuje kvalitetu i pripreme i vođenje samog procesa, kao i samog modela nagodbe, rekla je Weber.

Istaknula je da su budući vlasnici oni vjerovnici koji imaju otvorena potraživanja prema Agrokoru. Kontinuirano s njima razgovaramo i njihov jedini fokus je na koji način povećati vrijednost same grupe, na koji način povećati prihode, dodala je.

Ministar Tolušić rekao je da je ova vlada donošenjem zakona vezala svoju sudbinu uz uspjeh ili neuspjeh ovog procesa, iako vlada nije ta koja je tim procesom upravljala. Mislim da se napravio odličan posao unatoč neviđenoj medijskoj hajci i pokušajima svih mogućih fakotra da ovaj proces ne uspije. Volio bih da sve ovo opstane, u sustavu grupe ili pojedinačno, ja ne vidim da niti jedna od ovih tvrtki zajedno ili pojedinačno Konzum, Belje, Vupik, Jamnica, Ledo, bilo koji drugi brend, mislim da su oni etablirani na tržištu, ne samo domaćem, već i regionalnom. Imaju svoju kvalitetu, kupce i to je u svakom slučaju i dalje hrvatski proizvod, izjavio je.

Sada se fokusiramo na povećanje profitabilnosti i prihoda

Najnovije

Još iz rubrike