SP Rusija: Kolumbijski igrači prijavili prijetnje – “Mrtvi ste”, “Bolje da se sami ubijete”, “Ne vraćajte se kući”

“Mrtvi ste”, “Bolje da se sami ubijete”, “Ne vraćajte se kući”, samo su neke od poruka koje su nakon utakmice s Engleskom primili igrači kolumbijske nogometne reprezentacije. Najžešće su poruke upućene Mateusu Uribeu i Carlosu Bacci, koji nisu uspjeli realizirati jedanaesterce. Uribe je pogodio gredu, a Baccin udarac obranio je engleski golman Jordan Pickford.

Netom nakon utakmice, doslovno nekoliko minuta po njezinu završetku, njihovu kolegi Carlosu Sanchezu upućene su prijetnje smrću, što je prijavljeno policiji i istraga je u tijeku, piše Daily Mail.

Sve je to još ozbiljnije ako imamo na umu što se nakon Svjetskog prvenstva 1994. godine dogodilo Andresu Escobaru, kolumbijskom reprezentativcu koji je u utakmici protiv SAD-a zabio autogol svojoj momčadi. Desetak dana kasnije ubijen je tijekom noćnog izlaska, a ubojica je navodno dok je pucao u njega vikao: “Goool!”

Prijetnje kolumbijskim nogometašima upućene su, indikativno, gotovo točno na 24. godišnjicu Escobarova ubojstva, prenosi gol.hr.

SP Rusija: Englezi prošli na jedanaesterce i postali potencijalni suparnici Hrvatske

Facebook Komentari