Plenković čestitao Martini Dalić na nagodbi u Agrokoru, oporba kritična

Premijer Andrej Plenković može odahnuti. Bez obzira na ono što tek sada slijedi, njegov glavni projekt – nagodba u Agrokoru – je prošao.

“Činjenica je da smo uz sve moguće pokušaje političke destabilizacije tog procesa pa i vlade, odoljeli svim tim napadima, da smo stalno držali jedan te isti smjer, a taj je smjer bio opći interes hrvatskog gospodarstva i zaposlenika”, rekao je Plenković.

I njegovi ministri zadovoljni su postignutom nagodbom unatoč tome što proces nije prošao bez mrlje. “Ja mislim da nije kontaminiran, a mislim da dovoljno o tome govori da proces ide dalje i da je sve OK”, kazao je potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

“Ne bih rekao da je proces kontaminiran. Dapače, ovo je jedna povijesna odluka, ovo je odluka desetljeća”, rekao je ministar uprave Lovro Kuščević.

Oporba, očekivano, kritična. “Nažalost očekujem da će se repovi iz Agrokora još godinama vuči što s tiče netransparentnog rada vlade i povjerenika zadnjih godinu dana jer vidimo da je na kraju politika imenovala povjereničko vijeće koje je taj posao radilo bez legitimiteta svih vjerovnika cijeli postupka rada prinudne uprave”, kazao je SDP-ovac Gordan Maras.

Afera Hotmail naštetila je cijelom procesu. Svjesni su toga i u HDZ-u, no Plenković ipak zahvalan Martini Dalić. “Ona je dala vrlo veliki doprinos da cijeli ovaj proces bude uspješan i ja joj čestitam na tome”, kazao je Plenković.

Martina Dalić nije, no Andrej Plenković tu je aferu preživio, a postizanje nagodbe u Agrokoru najvjerojatnije će učvrstiti i njegovu poziciju unutar samog HDZ-a, piše N1.

Kolakušić: Ovo je najtužniji dan u Hrvatskoj. Sigurno ću se politički aktivirati, ne znam što drugo učiniti. Nešto moramo promijeniti

EK: Lex Agrokor nije službeno dio europskog zakonodavstva; Plenković: Za sve one koji to preispituju neka se malo bolje nauče

Nagodba vjerovnika u Agrokoru je postignuta, evo tko su novi vlasnici u kojem postotku

Facebook Komentari