Najnovije

Kolakušić: Ovo je najtužniji dan u Hrvatskoj. Sigurno ću se politički aktivirati, ne znam što drugo učiniti. Nešto moramo promijeniti

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić u Studiju uživo N1 komentirao je svoj mogući ulazak u politiku i izglasavanje nagodbe u Agrokoru.

“Ovo je najtužniji dan u Hrvatskoj”, rekao je sudac Kolakušić komentirajući izglasavanje nagodbe u Agrokoru te dodao kako je u suprotnosti sa zakonom što je nagodbu izglasalo Privremeno vjerovničko vijeće, a ne Stalno vjerovničko vijeće.

Sporno mu je što će nekretnine tvrtki iz koncerna Agrokor prijeći u ruke stranih vlasnika. “Ostali smo bez PIK-ova, Belja, koncesija”, kazao je Kolakušić.

“Tragedija će sada uslijediti jer smo ostali bez sve te imovine. Hrvatska će uskoro nestati i ništa više neće biti u našem vlasništvu”, rekao je Kolakušić te dodao kako danas izglasana nagodba nije legitimna, ali će postati pravomoćna.

“Moramo resetirati naše društvo. Ako uskoro ne poduzmemo korake na ozdravljenju svih institucija, ostat ćemo bez svega. Zbog čega smo ratovali da bi sada ostali bez svega? Nikada nisam bio ljući u životu nego danas. Jedinm potpisom predajemo ono za što su ginuli ljudi”, kazao je Kolakušić te dodao kako se trebao provesti stečaj nad Konzumom, ali ne i na drugim poduzećima iz koncerna Agrokor.

Na pitanje ima li političkih ambicija rekao je da će se “sigurno politički aktivirati”. “Ne znam što drugo učiniti. Nešto moramo promijeniti”, rekao je Kolakušić.

Nagodba vjerovnika u Agrokoru je postignuta, evo tko su novi vlasnici u kojem postotku

EK: Lex Agrokor nije službeno dio europskog zakonodavstva; Plenković: Za sve one koji to preispituju neka se malo bolje nauče

Facebook Komentari