EK: Lex Agrokor nije službeno dio europskog zakonodavstva; Plenković: Za sve one koji to preispituju neka se malo bolje nauče

Lex Agrokor nije službeno dio europskog zakonodavstva. Poručuje to struka, ali i sama Europska komisija, na upit Dnevnika Nove TV.

Vlada je, podsjećamo, prošli tjedan priopćila kako će lex Agrokor biti objavljen u Službenom listu Europske unije, a premijer je tvrdio da su time dobili još jednu legitimaciju Zakona koji postoji na razini Europske unije. Dok on pri svome stavu ostaje i danas, iz Europske komisije ga demantiraju.

“Procedura vezana uz tzv. lex Agrokor, koji je pod hrvatskim zakonom, uključena je u Aneksu A odgovarajuće Uredbe zajedno s nedavno predstavljenim nacionalnim insolvencijskim postupcima ostalih država članica. Uključivanje nacionalnih procedura, međutim, ne isključuje pozitivne ili negativne procjene usklađenosti s ostalim odredbama zakona Europske unije”, navodi se u odgovoru Europske komisije.

Premijer Plenković pak poručuje da je lex Agrokor postao dio pravne stečevine.

“Dakle o njemu je glasao i Europski parlament, o njemu je glasalo i vijeće. Za sve one koji to preispituju neka se malo bolje nauče”, kaže premijer koji na kritike Peđe Grbina odgovara: “Ima on svojih briga, neka se ne sekira za lex”, piše dnevnik.hr.

Nagodba vjerovnika u Agrokoru je postignuta, evo tko su novi vlasnici u kojem postotku

Facebook Komentari