I Rusi bi, naravno, u Soči na Rusija-Hrvatska, ali i njih deru cijenama, pogledajte kako je to skupo njima

Reprezentacije Hrvatske i Rusije će se 7. srpnja susresti na stadionu “Fišt” u Sočiju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2018. Na službenim stranicama FIFA-e ulaznice “kapaju” u tako malim količinama da ih je gotovo nemoguće kupiti.

Stanovnicima Krasnojarska se ulaznice za ovu legendarnu utakmicu nude po cijeni od 18 tisuća rubalja (oko 1800 kn). I za tu cijenu mogu dobiti samo ulaznice za treću kategoriju. Sjedala su smještena u kutu tribina iza vratnica.

“Te ulaznice realno vrijede 1,5 tisuća rubalja (150 kn). Ispada da se prodaju po 12 puta višoj cijeni. Let iz Krasnojarska do Sočija košta 25-29 tisuća rubalja”, rekao je jedan od krasnojarskih navijača za Sibnovosti.

Međutim, ta cijena i nije najviša. Preprodavači na društvenim mrežama nude ulaznice za ovu utakmicu po cijeni od 50 do 140 tisuća rubalja.

Podsjećamo da je krajem siječnja Državna Duma usvojila izmjene i dopune Administrativnog zakona, u kojem su se pojavila dva nova članka – 14.15.2 i 14.15.3, prema kojima su za preprodavače ulaznica predviđene kazne, koje za pravne osobe iznose od 500 tisuća do milijun rubalja, piše Russia Beyond.

Krasnojarsk (ruski: Красноя́рск) je treći po veličini ruski grad u Sibiru, administrativno sjedište Krasnojarskog kraja. Leži na rijeci Jenisej, i važno je čvorište na transibirskoj željeznici. To je grad od 909 341 stanovnika ( po popisu iz 1989./1989.), ima važnu zrakoplovnu luku Krasnojarsk – Jemeljnovo. U doba hladnog rata Krasnojarsk je bio sjedište sjeveroistočne zračne baze (danas je na tom bivšem vojnom poligonu podignuto stambeno naselje), piše na Wikipediji. Od Sočija je udaljen 3.952 kilometara zračne linije. Zagreb je udaljen od Sočija 1.888,08 km zračne linije.

Facebook Komentari