Što je hladna glava i nordijski mentalitet, evo kako je danski izbornik ocijenio šokantnu utakmicu s Hrvatskom i za koga će navijati dalje

Ad

Danski izbornik Age Hareide izgledao je sjevernjački hladnokrvno nakon dramatičnog poraza u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Vratar je obranio tri jedanaesterca, ali nije bilo dovoljno. Što mislite o tome?

“Kasper Schmeichel je poduzeo sve što može. Sva trojica najboljih izvođača su promašili. Tako vam je to, to je brutalnost nogometa.”

Što ste rekli igračima nakon utakmice?

“Da sam ponosan na njih. Igrali su prema planu, sve su napravili što smo zamislili, iz utakmice u utakmicu smo igrali sve bolje, i mislili smo da imamo izgleda protiv Hrvatske. I da, mogli smo proći da smo bolje izvodili jedanaesterce.”

Da ste prošli, igrali biste protiv Rusije. Odličan ždrijeb.

“Nema unaprijed dobivenih utakmica. To tako ne funkcionira. Odigrali smo odlično, imali smo momčadski duh, bilo je sve dobro, ali nismo uspjeli. Moramo iskoristiti stečenu kulturu zajedništva.”

Čemu ste se nadali prije utakmice?

“Mislili smo da imamo sasvim dobre šanse za pobjedu. Dobro smo ih zaustavili, njihovu sredinu terena, iskontrolirali smo ih dobro, stvarali smo šanse. Christensena smo zamijenili zbog udarca u glavu kod onog gola Mandžukića.”

Kako ste izabrali pucače penala?

“Znali smo tko će pucati penale, malo smo vježbali, ali znate kako je, trening je jedno, a utakmica nešto drugo. Neka istraživanja kažu da se adrenalin penje kod igrača kao da su u ratu.”

Jeste li i vi nezadovoljni suđenjem kao vaši igrači?

“Nema nikakvih komentara, ne znam zašto je Schmeichel bio nezadovoljan, ja sam bio daleko.”

Tko ima veće šanse u četvrtfinalu, Rusija ili Hrvatska? Na koga biste se kladili da će osvojiti SP?

“Nemoguće mi je reći, nisam uopće gledao kako Rusija igra, ne znam koliko su bili dobri protiv Španjolske. Mnoge velike reprezentacije su ispale. Hrvatska, Švicarska, Švedska su još uvijek u turniru. Navijamo za naše susjede i braću.”

Mislite li da ste mogli još nešto poduzeti da pobijedite Hrvatsku? Možda igrati malo ofenzivnije?

“Tako bismo otvorili prostor za kontre, a Hrvatska je najbolja u Europi u kontrama. Mi smo to znali, oni obično to kontrama rješavaju, Modrić i Rakitić su odlični u gradnji kontri”, zaključio je danski izbornik, piše gol.hr.

Korak po korak do finala: Drama u Njižnjem Novgorodu, Raaaaaaakiiiiiiitiiiiiiić!!!!!!!!! Hrvatska prošla na ruletu, Subašić je apsolutni heroj utakmice

Korak po korak do finala: Apsolutni junak Subašić s tri obranjena jedanaesterca – Drago mi je da sam svome narodu pridonio s veseljem

Korak po korak do finala, Dalić: Neka navijači uživaju, ovo je pobjeda za sve vas

Facebook Komentari