Korak po korak do finala: Pogledajte što piše ruski međunarodni medij o njihovim šansama protiv Hrvatske, ali i “geopolitičkoj bombi”, prepisci Rusa i Amerikanaca

Ad

Prvi puta u povijesti Rusija je ušla u četvrtfinale u dramatičnoj utakmici u kojoj je pobijedila Španjolsku. U ništa manje dramatičnoj utakmici Hrvatska je pobijedila Dansku u penalima, te će se ruska reprezentacija susresti s hrvatskom reprezentacijom 7. srpnja u Sočiju.

Rusija je tako po prvi put u povijesti ušla u četvrtfinale. Do sada su se Rusija i Hrvatska susrele tri puta. U dva susreta su odigrale 0:0. Treća utakmica je održana 2015. godine. Završila je pobjedom Hrvatske 3:1.

Što se tiče šansi za polufinale, kladionice kao favorita vide Hrvatsku na koju je koeficijent 2.25, dok je na Rusiju 3.68. Podsjetimo, četvrtfinale Rusija-Hrvatska održat će se 7. srpnja u Sočiju, piše Russia Beyond u ovom vrlo kratkom tekstu pod naslovom “Šanse ruske reprezentacije protiv hrvatske reprezentacije: Što kaže statistika?”.

Geopolitička bomba

Isti medij prenio je tekst s portala Slavorum pod naslovom: Rusko i američko veleposlanstvo u sukobu zbog nadolazeće utakmice između Hrvatske i Rusije

Hrvatima baš i nije ugodno dok su zbog utakmice oči dvije globalne supersile geopolitički uperene u nju, piše Slavorum.
Jučer je bio veliki dan za Hrvatsku i Rusiju – obje zemlje su izvojevale velike nogometne pobjede i slavile činjenicu da su korak bliže finalu. Sljedeća utakmica će biti veliki događaj – dva slavenska naroda će se sukobiti na nogometnom terenu, što bi se, kako to obično biva, trebalo odviti u dobrom sportskom raspoloženju.

No nakon što je hrvatska reprezentacija sinoć pobijedila, američki veleposlanik u Hrvatskoj je bacio geopolitičku bombu kada je putem službenog Twitter profila prokomentirao našeg sljedećeg protivnika. Objava je izazvala brojne reakcije korisnika društvenih mreža i internetskih portala.

“Pogodite za koga ću navijati”, napisao je američki veleposlanik, no cijela je stvar podigla prašinu, jer se njegova objava može shvatiti kao podrška Hrvatskoj, no i kao provociranje Rusije. Prisjetivši se kako je Rusija spasila Hrvatsku od ekonomskog sunovrata u situaciji s Agrokorom, rusko je veleposlanstvo primijetilo kako bi se američka strana mogla radije pozabaviti nekim ozbiljnijim temama.

“Hoće li SAD možda još platiti LNG, pomoći Agrokoru ili ukinuti vize za Hrvate?”, napisali su iz ruskog veleposlanstva na tečnom hrvatskom jeziku.

Čini se da bi sljedeća utakmica mogla biti potencijalno škakljiva zbog geopolitike koja se mijenja u sport. Evo nekoliko komentara s društvenih mreža:

“Kako je počeo rat na mom otoku! ???”, napisala je Maja Sever.

“Kada je Amerikancima netko drag, on obično od njih uzme kredit na 30 godina, kupi staro željezo od zrakoplova i služi američkoj ekonomiji”, napisao je Antonio Bosnjaković.

Većina Hrvata je cijeli događaj popratila “trolajući” sa sigurne udaljenosti od Amerikanaca i Rusa, jer zna kako to obično biva kada se male zemlje nađu u središtu pozornosti velikih, piše Slavorum.

Rusi odgovorili hrvatskom jakom navijaču, prijatelju Donalda Trumpa Kohorstu

Hrvatska ima dosta jakog navijača za utakmicu protiv Rusije, veleposlanik SAD-a i veliki Trumpov prijatelj

Facebook Komentari