Korak po korak do finala: Apsolutni junak Subašić s tri obranjena jedanaesterca – Drago mi je da sam svome narodu pridonio s veseljem

Ad

Danijel Subašić je obranio tri jedanaesterca Dancima i odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

To mu je pošlo za rukom isti dan kao 2006 – prije 12 godina i 3 sata kada je Ricardo tako pomogao Portugalu u eliminaciji Engleske.

“Dobro je, prošli smo, sve je super, penali su lutrija kao što uvijek ponavljamo, večeras je bila na našoj strani. Drago mi je što sam svojoj reprezentaciji i svome narodu pridonio s veseljem.”

Mogli su Vatreni i ranije osigurati prolaz među osam najboljih na svijetu, ali je Subašićev kolega Kasper Schmeichel obranio penal Luki Modriću u drugom produžetku.

U tih nekoliko minuta koliko se igralo do isteka 120. psihološki trenutak bio je bez daljnjega na danskoj strani, ali onda je krenulo raspucavanje s bijele točke, a genijalni Subašić je to okrenuo.

Već u prvoj seriji je skinuo penal najboljem danskom reprezentativcu Christianu Eriksenu, potom u četvrtoj i Lasseu Schoneu i Nicolaiju Jorgensenu, zaokruživši svoje čudesno izdanje, piše gol.hr.

Korak po korak do finala: Drama u Njižnjem Novgorodu, Raaaaaaakiiiiiiitiiiiiiić!!!!!!!!! Hrvatska prošla na ruletu, Subašić je apsolutni heroj utakmice

Korak po korak do finala, Dalić: Neka navijači uživaju, ovo je pobjeda za sve vas

Evo kako je Predsjednica RH u Njižnjem Novgorodu proslavila veliku pobjedu: Srušit ćemo snove svima!

Facebook Komentari