Dalić je izgleda prelomio: Ovih 11 Vatrenih istrčat će na teren protiv Danske

Zlatko Dalić je prelomio, Marcelo Brozović ponovno će igrati zadnjeg veznog kao i u utakmici s Argentinom. Izbornik će reprizirati sastav koji je svladao Gauče 3:0, pišu Sportske novosti.

Na Dansku u formaciji 4-1-4-1 startaju: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Brozović – Rebić, Modrić, Rakitić, Perišić – Mandžukić.

Kako se taj sastav pokazao dobrim Dalić je zaključio da ništa ne treba mijenjati u imenima, iako je Milan Badelj istaknuo kandidaturu u sredini terena, ali jasno da Danska zahtijeva drugačiju taktiku.

Iako ne treba biti previše siguran da će Vikinzi igrati bunker jer unatoč jačoj defenzivi nastojat će i on kreirati napadačke akcije, koliko im Hrvatska dopusti. Za očekivati je da će Vatreni morati puno više igrati u gustom prostoru, da neće biti mnogo šansi za kontre. Pogotovo je Danska osigurana u sredini gdje stoji korektor Christensen, inače i stoper, kakvog znamo iz Chelseaja.

Za probiti takav bedem najbolji lijek je krilna igra, što podrazumijeva i potrebu za ofenzivnim djelovanjem bekova. Rebić i Perišić imat će važnu ulogu jer pitanje je koliko će moći prolaziti po strani, pogotovo Rebić, kad se igra na malom prostoru. Zato će se trebati pridodavati u šesnaesterac, žele li pojačati opasnost za Dance.

Za takav profil nogometa dobro rješenje je Andrej Kramarić, no on će ostati joker. Ima i to svoju prednost jer ako se ne probije Danska, trebat će adut s klupe koji će utjecati na promjenu u načinu napadačke igre, a Kramarić je taj.

Dalić je govorio o strpljenju, Olić spomenuo da su spremni za bitku od 120 minuta bude li trebalo, međutim Hrvatska se opekla sa ziheraškom taktikom i 2008. s Turskom i 2016. s Portugalom i trebala bi, nadamo se da i hoće, preuzeti više rizika te nastojati što prije zabiti gol. Dogodi li se da Danci zatresu mrežu Subašića, ne mora biti fatalno jer ionako Vatrenima ostaje da to i oni učine. Jasno, ne potrefi li se u samoj završnici…

Dalić je na taj način zasad standardizirao postavu, ali čak petorica startera imaju žuti karton, i taj element igrat će ulogu dalje u turniru. Činjenica je da će defenziva, pogotovo Strinić, biti manje opterećena jer Braithwaite, ili tko se nađe na toj strani, definitivno nije kao Messi, zato se traži nešto od njega i Vrsaljka više prema naprijed.

Jedan od ključnih elemenata koji su znali Hrvatsku koštati u ovakvim utakmicama je koncentracija. Koliko su puta gubili protiv al pari rivala jednom pogreškom. To su “bolesti“ koje se moraju prevladati za veliki rezultat, pišu Sportske novosti.

Korak po korak do finala: Na Fifinoj ljestvici Hrvatska je skočila za 17 mjesta, na mjesto gdje je bila 1998.

Analiza: Što nas očekuje nakon što je eliminirano pola reprezentacija na SP u Rusiji

Ugledni svjetski mediji: Luka Modrić je najbolji igrač prvog dijela SP-a u Rusiji

Facebook Komentari