Kad sin od mame na trgovačkom sudu traži izuzeće, Kapović: Ovo je europski skandal. Svaka država ima mafiju, a kod nas mafija ima Hrvatsku

Izuzeće općine Vir iz postupaka oko nezakonite građevinske dozvole za benzinsku crpku od suda kojem predsjedava njegova majka tražio je sin odvjetnik, a odluka je donijeta u roku od 24 sata. Da stvar bude apsurdnija, odvjetnik David Bajlo od mame Ardene Bajlo, predsjednice Trgovačkog suda, to je tražio uime odvjetničkog društva mamina brata Franka Kotlara, a koji zastupa tvrtku koja nelegalno gradi benzinsku crpku.

Pa ovog nema nigdje u svijetu da sin i brat traže u pravosuđu zaštitu od mame i ovo je najgori primjer pravosudnog nepotizma, rekao je načelnik općine Vir Kristijan Kapović na konferenciji za novinare i optužio i pravosudne, istražne i županijske strukture za pogodovanje kriminalu i, kako je rekao, želji da se zlouporabom ovlasti privatnoj osobi preko noći osigura milijune eura nezakonite zarade, piše Večernji.

Prošlog tjedna Kapović je uhićen zbog blokade virskog mosta organizirane da se zaustavi gradnja benzinske crpke za koju je, tvrdi Kapović, ministarstvo izdalo rješenje da je izdana nezakonito. Investitori su tada demantirali nezakonitost, nastavili gradnju, a naposljetku su uslijedila ispisivanja kazni investitorima i izviđačima u iznosu od 700.000 kuna zbog gradnje u ljetnom vremenu i to temeljem odluke općinskog vijeća donesene nakon početka gradnje. Optužbe na račun pravosuđa i istražnih organa Kapović je na najnovijoj konferenciji za novinare iznio u dramatičnom tonu.

– Iz odvjetničkog društva Franka Kotlara podnosi se 20. lipnja Trgovačkom sudu u Zadru zahtjev za privremenu mjeru razvlašćivanja općine Vir iz svih postupaka. Istog dana Trgovački sud donosi rješenje i drugi dan odmah šalje na očitovanje stranama u postupku. Taj pravni zastupnik rođeni je brat predsjednice suda Ardene Bajlo. Odvjetnik koji je to podnio uime odvjetničkog ureda je David Bajlo, rođeni sin Ardene Bajlo. Ovo je europski skandal. Svaka država ima mafiju, a kod nas mafija ima Hrvatsku. Ovo je sumrak gdje brat i sin od mame traže zaštitu i ovo je obiteljska privatizacija suda. Kad je obitelj u pitanju, isti dan se reagira. Čitav sustav se dao u obranu neobranjivoga iako je Ministarstvo graditeljstva istaklo da je sve nezakonito. Tu je neko uzeo tešku lovu jer da nisu, ne bi se ovoliko branili – rekao je Kristijan Kapović, piše Večernji.

Facebook Komentari