HDZ-ovi partneri traže treće čitanje Zakona o najmu stanova

Zastupnik HDS-a Branko Hrg izjavio je u kako će Klub zastupnika HDS-a HSLS-a i HDSSB-a tražiti da Zakon o najmu stanova, o kojem je u četvrtak raspravljao Sabor, ide u treće čitanje, izrazio je uvjerenje da se o tom zakonu sutra neće glasovati ali i najavio da će, dođe li do toga, oni biti protiv.

“Zakon nije dobro pripremljen, nisu uvažene primjedbe koje smo davali u prvom čitanju, nije se postigla ravnoteža između vlasnika nekretnina i stanara u nekretninama i ne želimo da se ispravljanje nepravde radi na način da se radi drugima nepravda. Mi smo predali zahtjev za treće čitanje”, rekao je Hrg novinarima u Saboru.

Stav da je potrebno treće čitanje Hrg je ponovio i u razgovoru za N1

“Iako bezrezervno podupiremo pravo vlasništva svakog građanina i tražimo da se ljudima vrati ono što im je oteto – ovaj zakon ispravlja nepravdu izu prošle države, ali radi nepravdu onima koji se sada nalaze u stanovima. Tražimo da se to uravnoteži i da država nađe rješenje za obje strane.

Upitan hoće li Vlada morati povući i doraditi prijedlog zakona, odvratio je: “Mislim da dorada i 3. čitanje nije nikakav problem, ono može samo donijeti poboljšanja, nema tu nikakvog povlačenja, već se radi o razmišljanjima”.

Jeste li rekli HDZ-u što ćete tražiti, što su vam rekli?

I prije smo već jasno iznijeli svoj stav i prijedloge i tražili da se to ugradi u zakon. Razgovarali smo s Bačićem i iznijeli što smo odlučili kako ćemo postupiti. Dosta sam uvjeren da će sutra biti prolongirano glasanje o tom zakonu.

Kako gledate na pisanje medija o tome da je državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir u sukobu interesa?

U RH postoji zna se gdje se to rješava, postoji Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, političke ocjene za mene nisu prihvatljive u tom dijelu, javlja N1.

Facebook Komentari