Policija zna tko je ubojica Britanca na Zrću, na Pagu je opsadno stanje, kontroliraju se automobili….

Nakon brutalnog ubojstva mladog birtanskog turista na Zrću, popularnom ljetovalištu na Pagu, policija u potrazi za ubojicom i dalje kontrolira sva vozila na trajektnom pristaništu Žigljen.

Podsjetimo, s ozljedama opasnima po život u zadarsku Opću bolnicu prevezen je 26-godišnji britanski državljanin koji je u srijedu rano ujutro izboden na plaži Zrće na otoku Pagu, kada je i ubijen 26-godišnji Britanac, a još jedan je lakše ozlijeđen.

Ispred noćnog kluba na plaži Zrće kod Novalje u srijedu oko 5.30 sati napadnuto je više stranih državljana od kojih je jedan ubijen, 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dvojica ozlijeđena, jedan teže i jedan lakše.
Prema neslužbenim informacijama, riječ je o obračunu unutar skupine mladih Britanaca, piše Slobodna.

Uhićen ubojica sa Zrća

Ubojica 26-godišnjeg tamnoputog Engleza Uga W. još je na otoku Pagu. Policija zna tko je on, identificirali su ga koji sat nakon što je nožem na popularnoj novljanskoj plaži Zrće ubio jednog Londončanina, a ranio dvojicu, 26-godišnjaka teško, a 22-godišnjaka lakše, piše Jutarnji.

U tome su im pomogle nadzorne kamere kluba Kalypso ispred kojeg se tragedija odigrala u srijedu oko 5.30 sati, ali i iskazi grupe mladića koji su svemu svjedočili, a privedeni su u PP Novalja neposredno nakon događaja. Muškarac za kojim se traga također je tamne puti, visok je i kratko ošišan. Na sebi je imao bermude i tenisice.

Rez na vratu

Do podne je na Zrću bilo pusto samo lijevo od ulaza, odnosno na dijelu plaže gdje je smješten Kalypso, a ostatak Zrća živio je svakodnevnim ritmom. Od večeri prije vidljivi su bili tragovi partijanja, ampule helija koje partijaneri udišu, prezervativi i tragovi krvi. Na betonskoj šetnici trag gustih kapljica krvi vodi od fast fooda u sklopu Kalypsa prema izlazu, a prestaje u neposrednoj blizini parkirališta. Po tim tragovima može se zaključiti da je krvarenje bilo obilno. Tamo su unesrećenog preuzeli djelatnici punkta Hitne medicinske pomoći, no preminuo je na putu do bolnice. Teško ranjeni muškarac hitno je prevezen u zadarsku Opću bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć. Obojica su izbodena po trupu, čini se da je za ubijenoga bila kobna porezotina na vratu, no više će se znati nakon obdukcije.

– Nešto prije sedam sati na jedinicu intenzivne njege dovezen je 26-godišnji muškarac s nekoliko ubodnih rana. Iako je mladićevo stanje trenutačno stabilno, on je još u životnoj opasnosti – kazao je Jutarnjem Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar. Treći mladić iz skupine koji je prošao s lakšim ozljedama, nakon bolničke intervencije također je završio u policiji.

Engleske bande

– Prema dostupnim informacijama, jutros oko 5.30 ispred kluba je napadnuto više stranih državljana, od kojih je jedan usmrćen, a još dva su ozlijeđena. U službenim policijskim prostorijama više je osoba povezanih s tim događajem, a u tijeku je intenzivno kriminalističko istraživanje – kazao je Jutarnjem Elis Žodan, glasnogovornik Stožera za provedbu mjera sigurnosti za turističku sezonu 2018., potvrdivši da je stradali mladić iz Londona.

Prema neslužbenim informacijama, preminuli 26-godišnjak zadobio je pet ubodnih rana, koje su ga usmrtile na mjestu događaja. Tragediji je prethodio sukob dviju skupina mladića, nakon čega je jedan od napadača potegnuo nož. Neslužbeno doznajemo da je riječ o sukobu dviju engleskih bandi, a mogući motiv mogla bi biti droga. Policija, naime, ima indicija da su se mladići sukobili oko područja na kojem su trgovali opijatima.

Na Zrću nožem ubijen Englez, još je jedan napadnut, traga se za ubojicom

Facebook Komentari