Korak po korak do finala: Hrvatskoj se potpuno otvorio ždrijeb, finala samo jedan superteškaš – no sve će biti jasnije za 48 sati

Iz skupina A, B, C i D poznato je tko je i s kojih pozicija prošao u osminu finala Svjetskog prvenstva pa je već složeno polovica “kostura” nokaut faze.

Hrvatska reprezentacija će kao pobjednik skupine D igrati protiv Danske, drugoplasirane reprezentacije iz skupine C. Ta utakmica Hrvatska – Danska igra se u nedjelju 1. srpnja s početkom u 20:00 na stadionu u Nižnjem Novgorodu, istom onom gdje su Vatreni u svojoj drugoj utakmici u Rusiji upisali veličanstvenu pobjedu nad Argentinom.

Španjolska najjači suparnik do finala?

Poznato je i na koga u četvrtfinalu ide Hrvatska ako eliminira Dance. Bit će to pobjednik utakmice Španjolska – Rusija, a četvrtfinalni ogled će se igrati u subotu 7. srpnja, također s početkom u 20:00 po našem vremenu.

Što nakon toga?

Ždrijeb, a i situacija u skupinama E, F, G i H uoči posljednjeg kola sugeriraju kako bi se Vatreni, ako dođu do polufinala, mogli ugodno iznenaditi sa suparnikom.

U tom dijelu nokaut faze prvo će se u osmini finala sastati pobjednik skupine F protiv drugoplasiranog iz skupine i pobjednik skupine H protiv drugoplasiranog iz skupine G.

Gdje će završiti Brazil, Njemačka i Belgija?

A najbliži tome da bude prvi u skupini F je Meksiko kojemu treba bod sa Švedskom u posljednjem kolu dok je trenutno druga u skupini E Švicarska. Ako u zadnjem kolu Meksiko ostane naporažen protiv Šveđana, a Brazil dobije Srbiju s istom ili većom gol-razlikom nego Švicarska Kostariku, tada će par osmine finala biti Meksiko – Švicarska i iz tog susreta ćemo dobiti jednog četvrtfinalista.

Drugi će biti bolji iz ogleda pobjednika skupine H i drugoplasiranog iz skupine G. Zasad su to Japan i Belgija, ali u zadnjem kolu će u četvrtak Belgijanci i Englezi odlučivati o pobjedniku skupine G. Belgija je zasad pokazala bolju igru nego Engleska i ako ih uspiju pobijediti, tada će Belgijanci otići u gornji dio ždrijeba, a Engleska u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika skupine H (Japan, Senegal ili Kolumbija).

Srijeda, 11. srpnja, stadion Lužnjiki u Moskvi i polufinale Hrvatska – Engleska. Uopće ne zvuči loše, zar ne?

Naravno, sve su ovo samo kalkulacije sa ždrijebom koje neće niti biti potrebne za manje od 48 sati kada će se sve precizno znati – tko, s kim i kad, piše gol.hr.

Španjolska (i zbog rasporeda) na kladionicama prvi favorit za naslov: Nema euforije oko Hrvatske

Share This Article