Srbijanci poslali prosvjednu notu Liliane Maury Pasquier jer je Plenković Šešelju rekao da je Srbija bila agresor

Ad

Delegacija Srbije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe poslala je prosvjednu notu i zahtjev za hitnim sastankom predsjednici Liliane Maury Pasquier zbog današnjeg odgovora premijera Plenkovića na provokacije Aleksandra Šešelja.

Zastupnik srbijanske Radikalne stranke Aleksandar Šešelj, sin osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja pokušao je u utorak u raspravi u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe provocirati hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji mu je oštro odgovorio da je on “živući primjer izreke da jabuka ne pada daleko od stabla”.

Skupština Srbije reagirala je priopćenjem jer je “Plenković Šešelju rekao da je Srbija bila agresor, a Hrvatska žrtva. Smatraju da je Plenković to rekao na krajnje neprimjeren način te da je vrijeđao Srbiju.

Delegacija optužuje predsjedavajuću da nije reagirala pravovremeno jer nije spriječila Plenkovića u “sramotnom izlaganju”. “Na ovaj način, on je izbjegao da odgovori na suštinski važna i nerješena pitanja srpske nacionalne manjine, koja Hrvatska gura pod tepih, a utvrdio ih je i izvještaj o Hrvatskoj iz travnja ove godine. Dosadašnja praksa ne bilježi da jedan premijer drži predavanje zastupniku PS VE, kršeći osnovni princip slobode govora”, navodi se u priopćenju, prenosi N1.

Šešeljev sin opet provocirao na Vijeću Europe i Plenković mu rekao svoje prilično zabrinjavajuće stajalište: Jabuka ne pada daleko od stabla

Facebook Komentari