Bild: S obzirom na broj stanovnika hrvatska je najbolja sportska zemlja na svijetu

Hrvatski sportaši su najveći i najbolji promotori Lijepe Naše u svijetu. Naši sportaši često s velikih natjecanja donose medalje i o njima se piše.

“Hrvatska (4,2 milijuna) ima nešto više stanovnika od Berlina (3,5), ali je svejedno svjetska sportska sila. S obzirom na broj stanovnika i najbolja sportska zemlja na svijetu”, ističe njemački Bild te dodaje:

“Rukometaši (brončani s EP-a 2016.) i vaterpolisti (svjetski prvaci 2017.) uvijek su favoriti na svakom natjecanju. Goran Ivanišević je velika teniska zvijezda i wimbledonski pobjednik 2001., a Janica Kostelić je 2002. i 2006. osvojila četiri olimpijska zlata i dva srebra te je jedna od najuspješnijih skijašica u povijesti.”

Njemački dnevnik svakodnevno čita dva i pol milijuna ljudi.

– Naši uspjesi sigurno imaju veze s genima. Mnogo je ljudi po visini više od prosjeka, imamo i dobar sustav, prepoznajemo talente jako rano i dajemo im priliku da se razviju – rekao je bivši košarkaš Dino Rađa koji je s Hrvatskom u finalu protiv Dream Teama osvojio srebro na Olimpijskim igrama 1992. godine, prenosi Večernji.

Facebook Komentari