FIFA kaznila švicarske Albance, Srbe, srbijanski savez ali i Argentince

Fifa je napokon objavila kazne za Granita Xhaku i Xherdana Shaqirija koji su golove za Švicarsku u pobjedi 2:1 protiv Srbije proslavili prekriživši ruke u znak orla, zaštitnog znaka Albanije.

Oba igrača kažnjena su s 10.000 franaka, a iako su neki najavljivali da će dobiti barem dvije utakmice neigranja, to se nije dogodilo, te obojica konkuriraju za Kostariku. Srbi su naravno zgroženi takvom odlukom, pa Kurir tvrdi da je to: ‘Sramota za Fifu i cijeli svijet.’

Srbi su dodatno digli i na noge jer je njihov nogometni savez kažnjen s 54.000 franaka ‘zbog neprimjerenih transparenata i poruka’ njihovih navijača. Zbog komentiranja suđenja s 5.000 franaka kažnjeni su predsjednik saveza Slaviša Kokeza i izbornik Mladen Krstajić.

Fifa je objavila i kako je kažnjen Argentinski nogometni savez i to s 90.000 eura zbog ponašanja njihovih navijača na utakmici s Hrvatskom. Argentinci su bacali petarde, upućivali homofobne poruke, a na stadionu su i napali skupinu hrvatskih navijača, dok je Savez kažnjen i zbog nepojavljivanja igrača pred novinarima, javlja Večernji.

Facebook Komentari