VIDEO Pogledajte na kakvoj će arhitektonskoj ljepotici zaigrati Hrvati protiv Argentinaca

Hrvatska će svoj drugi nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji upisati protiv Messijeve Argentine, na prekrasnom novom zdanju u Nižnjem Novgorodu.

Sagrađen na ušću Oke u Volgu i s pogledom na staru gradsku utvrdu, stadion Nižnji Novgorod sagrađen je upravo za Svjetsko prvenstvo, a izgradnja je počela 2015. godine. Ugovor o izgradnji, vrijedan više od 200 milijuna eura, potpisalo je rusko Ministarstvo sporta. Radovi su dovršeni u veljači ove godine.

Kapacitet stadiona za svjetsku smotru u Rusiji iznosi 43.319 gledatelja, a dom je drugoligaša Olimpieca, najvećeg gradskog kluba. Po završetku turnira, na kojemu će ugostiti i jednu utakmicu osmine finala i četvrtfinala, na njemu su planirani razni sportski, kulturni i glazbeni događaji, a očekuju se i kandidature za prestižna europska klupska finala.

Dizajn stadiona nadahnut je prirodom oko rijeke, vodom i vjetrom, a posebno je atraktivan u večernjim satima zbog efektnog osvjetljenja. Poluprozirna fasada i tanki stupovi koji ga okružuju čine ga arhitektonski specifičnim rješenjem.

Posebna je pažnja posvećena udobnosti gledatelja s invaliditetom i njihovoj mogućnosti kretanja na stadionu, a pristup je svim navijačima olakšan i izgradnjom nove postaje podzemne željeznice.

Korak po korak do finala: Dalić – Nama je ovo najlakša utakmica, nećemo igrati na bod jer ga onda nećemo osvojiti

Korak po korak do finala: Dario Šimić objašnjava kako su Vatreni porazili Argentinu nakon Messijevog prvog gola za reprezentaciju

Korak po korak do finala: Hrvatska ima trećeg najbržeg igrača na SP u Rusiji, a pogledajte koliko Argentina ima među najbržima

Korak po korak do finala: Kovačić nevjernicima fino objasnio da je Hrvatska jača od Argentine

Facebook Komentari