Korak po korak do finala: Dalić – Nama je ovo najlakša utakmica, nećemo igrati na bod jer ga onda nećemo osvojiti

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić govorio je na konferenciji za medije dan uoči utakmice drugog kola Skupine D Svjetskog prvenstva protiv Argentine.

Argentina – Hrvatska
Svjetsko prvenstvo, Skupina D, 2. kolo.
21. lipnja 2018., 20:00 CET
Stadion Nižnji Novgorod, Nižnji Novgorod.

Spremna taktika za Argentinu

“Riješio sam sve dileme. Kao što sam i najavio, bit će nekoliko promjena u taktici i postavi, ali ne mnogo jer smo bili dobri i organizirani protiv Nigerije. Nije vrijeme za velike promjene, držat ćemo se svog stila i pokušati pokazati kvalitetu. Argentina je među najboljim momčadima svijeta i to poštujemo, no poštujemo i sebe. Bit će to sjajna utakmica i veliki izazov, stoga moramo vjerovati u sebe”

Težak suparnik, laka utakmica

“Ne mislim da je Argentina najlakši suparnik u skupini, nego da je nama ovo najlakša utakmica. Radi se o srazu velikih momčadi i reći ću igračima da uživaju u nogometu, u svakoj minuti, jer igraju protiv Messijeve Argentine. Nemamo što izgubiti i možda je na nama manji pritisak, no znamo što nas je činiti, za prolazak skupine moramo pobijediti ili Argentinu ili Island. Nećemo igrati na bod jer ga onda nećemo osvojiti”

Kako čuvati Messija

“Slažem se s ocjenom da je Messi najbolji igrač svijeta i nitko ga ne može čuvati jedan-na-jedan, moraju ga čuvati naša formacija i naša igra, kako bismo ga odsjekli od lopte. S druge strane, ne smijemo pasti u zamku čuvanja samo Messija, moramo biti kompaktni u bloku te potom kretati prema naprijed onako kako znamo. Mi se ne možemo braniti kao Island jer nemamo takve igrače i to nije naš stil. Naravno, kada se budemo morali braniti, to ćemo činiti”

Povjerenje u vlastitu momčad

“Imam bezgranično povjerenje u svoje igrače. Žao mi je što je došlo do ‘slučaja Kalinić’, no to je sada prošlo i idemo dalje. Usredotočeni smo na Argentinu i trebat će se mnogo toga poklopiti za dobar rezultat, a koliko god da nam je ishod važan, moramo uživati u nogometu kako bismo pokazali svoje sposobnosti”

Dojmovi iz Rusije

“Od prvog dana u Rusiji naši su dojmovi isključivo lijepi. Prekrasni su svi stadioni, dobrodošli smo na svakom koraku i domaćinima upućujem samo pohvale i čestitke. Bilo je nekoliko iznenađujućih rezultata, a naš je prvi cilj proći skupinu. Uspijemo li, nećemo birati suparnike – mi moramo samo pobjeđivati. Sve je u našim rukama”

Korak po korak do finala: Hrvatska ima trećeg najbržeg igrača na SP u Rusiji, a pogledajte koliko Argentina ima među najbržima

Korak po korak do finala: Rakitić – Vjerujemo u svoju kvalitetu kako bismo ostvarili svoje snove. Bit će to prekrasan dan na Svjetskom prvenstvu

Korak po korak do finala: Kovačić nevjernicima fino objasnio da je Hrvatska jača od Argentine

Korak po korak do finala: Dario Šimić objašnjava kako su Vatreni porazili Argentinu nakon Messijevog prvog gola za reprezentaciju

VIDEO Korak po korak do finala: Pogledajte kako je veliki Mourinho koji Hrvatskoj nije dao šansu za prolazak skupine – sada promijenio priču

Korak po korak do finala: Messijeva sudbina u hrvatskim rukama, Vatreni imaju veliku šansu zadati mu kobni udarac

Facebook Komentari