Sukob na Viru eskalirao: Uhićen načelnik Kapović

Sukob oko izgradnje benzinske crpke na otoku Viru eskalirao je u srijedu oko 14 sati, prvo blokadom virskog mosta, a potom i uhićenjem načelnika općine Vir Kristijana Kapovića.

U utorak je nakon početka radova na izgradnji crpke Tri Bartola općina Vir prozvala županiju zbog nezakonitog izdavanja građevinske dozvole, ali i najavila da će zaustaviti radove do konačnog rješenja upravnog spora oko (ne)zakonitosti građevinske dozvole. Investitori su pak istakli da je vlasništvo zemljišta na kojem se gradi benzinska crpka neosporno i da je ukinuto ranije izdano riješenje o obustavi gradnje. Iz općine Vir potom su donijeli odluku o obustavi svih građevinskih radova na Viru do rujna, a potom, najavili prosvjed, te naposljetku se dogodila i blokada virskog mosta. Uslijedila je reakcija policije, deblokada i uhićenje načelnika Kristijana Kapovića.

– S više vozila je blokiran most i policija je izašla na teren. Jedna je ometala rad policije i u svrhu spriječavanja daljnje eskalacije privedena je u prostore policije – rekli su nam u zadarskoj policiji i potvrdili da je nakon uhićenja Kapovića dijelom deblokiran promet mostom, a da ce preostala dva vozila i vlasništvu općine biti odšlepana pauk službom, piše Večernji.

Facebook Komentari