Završena mučna ovrha nad malim Cesareom: Pustite me na miru, želim ostati ovdje, gubite seee

Splićani su se u utorak ujutro okupili na Pujankama, u blizini zgrade gdje stanuje devetogodišnji dječak Cesare Avenati s majkom Ninom Kuluz. Njega su danas službenici Općinskog suda predali na skrb njegovom ocu, Talijanu Alessandru Avenatiju.

Podsjetimo, Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini, potom se vratila u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju, piše N1.

Lani u lipnju je pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. U međuvremenu je na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom, zbog otmice sina je osuđena na tri godine i četiri mjeseca zatvora, obvezna je Alessandru isplatiti 50 tisuća eura odštete te ima obvezu javljanja talijanskoj policiji u Torinu svakih 20 dana.

‘Dragi svi, drama sve odvija. Dječak urliče i zapomaže ‘Pustite me na miru, želim ostati ovdje, gubite seee’ jeca i urliče bez prestanka, a oni ga uporno obrađuju. Miču mamu da nije tu, žele biti sami s njim i ne daju mu mira već pola sata. Jadno dijete, koju traumu mu rade. Još ništa ne znamo, budite tu, ne daju mu mira’, objavila je Vanda Plazonić na Facebook grupi Spasimo malog Cesarea.

Dječak je odveden, a prosvjednici su u jednom trenutku blokirali prometnicu i došlo je do naguravanja s policijom.

Odvjetnik majke ovršenog Cesarea: Sramimo se danas svi zbog jednog dječaka koji nije želio otići tamo gdje ga vode, ali ga nitko nije mogao čuti

Facebook Komentari