Užasna tragedija u Čepinu: Preminuo i treći radnik koji je pao u kanalizaciju

Nakon što su upale u kanalizacijski šaht u Čepinu, tri su osobe smrtno stradale, a još dvije su ozlijeđene i prevezene u osječku bolnicu. Treći je radnik preminuo u bolnici u poslijepodnevnim satima, potvrđeno je za dnevnik.hr iz osječke bolnice

Tri su osobe smrtno stradale, a dvije su prevezene u KBC Osijek. Riječ je o radnicima koji su radili na kanalizaciji u Čepinu, na raskrižju ulica Kalničke i Papuk gore.

Policija je dobila dojavu oko 11 sati, a u pomoć su pritekli i vatrogasci i hitna pomoć, no za tri osobe nije bilo spasa.

U policiji doznajemo da jedna osoba nije teže ozlijeđena, dok je jedan radnik u kritičnom stanju. Trenutno se nalaze na obradi u KBC-u Osijek.

Radnici su smrtno stradali prilikom održavanja prepumpne stanice. U čišćenju kanalizacije koje se obavlja svaki tjedan sudjelovala su dva radnika Vodovoda i tri radnika tvrtke Urednost iz Čepina.

Radnici osječkog Vodovoda i čepinskog komunalnog poduzeća pokušali su ukloniti začepljenje, kada se iz 7 metara duboke jame pojavio plin. Radniku koji se prvi spustio u šaht, pozlilo je, pa ga je drugi počeo spašavati, a potom su u pomoć skočili i ostali. Točne okolnosti bit će poznate nakon očevida.

“Na mjestu događaja se u ovom trenutku obavlja očevid kojim rukovodi županijski državni odvjetnik, odnosno, zamjenik županijskog državnog odvjetnika, u očevidu ćemo saznati sve činjenice i okolnosti koje su dovele do nesretnog događaja”, izjavio je glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec.
“Jedan drugog je navodno išao spašavati, tako su padali”

“Situacija je bila, znači, čišćenje sanitarno-fekalne kanalizacije, naručili smo radove od Vodovoda Osijek, valjda je u međuvremenu netko pozvao i naše djelatnike da im pomognu, desilo se što se desilo, navodno je jedan drugog išao spašavati, tako su padali”, rekao je Željko Barišić, direktor tvrtke Urednost Čepin.

Na mjesto tragedije, za manje od 10 minuta, stiglo je pet vozila Hitne pomoći. Pokušana je reanimacija, no za dvojicu muškaraca, koji su prvi bili izloženi plinu, nije bilo spasa. U teškom stanju u Klinički bolnički centar Osijek prevezena su još dvojica radnika, dok je treći, koji je pozvao pomoć, primljen u stanju šoka. Na jedinici intenzivnog liječenja traje borba za život dvojice stradalih. Još nije poznato kojem su plinu bili izloženi.

“Danas su nam u intenzivnu primljena dva muškarca iz navedene nesreće koja se prema navodima dogodila u Čepinu, oba su u vrlo teškom stanju i mi se borimo za njihov život, oni imaju ozljede u prvom redu pluća. To su ozljede koje su nastale zbog aspiracije stranog materijala u pluća”, rekla je prof. dr. sc. Slavica Kvolik iz Jedinice intenzivnog liječenja.

Liječnici se bore za život dvojice radnika

Na mjestu tragedije nalazi se i reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić-Đukarić, koja je za Vijesti Nove TV u 14 sati izvijestila kako policija još uvijek istražuje okolnosti događaja.

Radnik koji se spustio u šaht nakon što su utvrdili da je došlo do začepljenja na sebi je imao zaštitnu masku i odijelo, no svejedno su ga omamili plinovi.

Očevidom rukovodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika, a pokušat će se utvrditi što se točno dogodilo i jesu li radnici bili zaštićeni na primjeren način, odnosno jesu li se poštovale sve norme.
Vodovod Osijek: Rešetka je bila prepuna krpa

Iz tvrtke Vodovod-Osijek izrazili su sućut obiteljima stradalih u tragediji u Crpnoj stanici na križanju Ulice Papuka i Kalničke ulice u Čepinu.

“Po dojavi stanara o povratu otpadnih voda u kuće, tvrtka Urednost angažirala je dežurnu ekipu sa vozilom za čišćenje kanalizacijske mreže tvrtke Vodovod-Osijek. Po izlasku na teren uočeno je da Crpna stanica ne prihvaća otpadnu vodu jer je njena rešetka prepuna krpa. Pri pokušaju čišćenja rešetke dogodila se strašna tragedija koja je imala za posljedicu smrtno stradavanje djelatnika”, navode iz tvrtke poručujući da surađuju s nadležnim institucijama kako bi se otkrio uzrok ove tragedije.

Užasna tragedija u Čepinu: Radnici jedan za drugim padali u kanalizaciju, dvojica preminula

Facebook Komentari