Lex Agrokor: Privremeno vijeće izglasalo je nagodbu – jednoglasno

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se jutros s izvanrednim povjerenikom u trgovačkom društvu Agrokor d.d. Fabrisom Peruškom i njegovom zamjenicom Irenom Weber te predstavnicima Privremenoga vjerovničkoga vijeća i Udruge dobavljača. Nakon toga, Privremeno vijeće izglasalo je nagodbu – jednoglasno.

‘Mislim da je ovo izvrsna vijest da je Privremeno vjerovničko vijeće prihvatilo tekst nagodbe. To pokazuje da je cijeli okvir koji je izglasala parlamentarna većina omogućio da vjerovnici postignu dogovor u izrazito kompleksom procesu koji je omogućo očuvanje radnih mjesta, očuvanje Agrokora, svih partnera, malih dobavljača.

Ovo šalje ključnu poruku povjerenja u spsobonost hrvatskih institucija da se suočimo s jednim od najvećih procesa restrukturiranja u Europi. Proces je bio iznimno uspješan za Hrvatsku’, kazao je premijer, prenosi N1.

Uz sva naša nastojanja i želju da se postigne nagodba, Adris ne može podržati nagodbu vjerovnika koja nije ni pravedna ni poštena. Upitna je zakonitost cijelog postupka, a vrijeme će pokazati koliko je ovakva nagodba u hrvatskome nacionalnom interesu, rekli su u Adrisu.

Sastanak Plenkovića s izvanrednim povjerenikom, te predstavnicima Privremenog vjerovničkog vijeća i Udruge dobavljača, Vidaković zahvalila Martini Dalić

Facebook Komentari