Dalić otkrio sastavljače recepta protiv Messija; Nije vrijeme da se umire u ljepoti, u posjedu lopte i loptama u širinu. Moraš imati duboki pas, trku i brzinu; Ma da Modrića stavim na gol on će braniti

Mi sad odlučujemo sami o sebi, to sam htio i to sam dobio, rekao je u uvodu hrvatski izbornik Zlatko Dalić: Argentina sigurno nije očekivala ovo s Islandom i to ih je malo poremetilo. Stoga protiv nas moraju ići punom snagom, ne mogu ostaviti sve za zadnju utakmicu. No oni imaju pritisak svakog tjedna, kao i naši igrači, tako da to neće ostaviti traga. Bit će to šahovska partija, vidjet ćemo tko će biti kvalitetniji. Mi sigurno ulazimo u tu utakmicu komotnije od njih, najavio je sudar s Gaučosima.

O Nigeriji kaže: Imali smo dva, tri sastanka na kojima sam govorio da moramo biti ekipa, da moramo živjeti za ekipu i bez toga nema nema ni rezultata. Mislim da je taktika bila dobra, priprema je bila dobra i ovo je rezultat toga. Odigrali smo jednu pravu ratničku utakmiicu. Nije bilo previše ljepote, ali tri boda su tu. Ne smijemo ići u euforiju, to je samo jedna utakmica koju smo dobili.

Imali smo dobar skauting i bili smo spremni za obje opcije kako bi oni mogli zaigrati. Zaigrali su čak za nas, mislim, lakšu opciju, s četvero otraga, rekao je još, objasnivši nelijepu igru: Nije vrijeme da se umire u ljepoti, u posjedu lopte i loptama u širinu. Moraš imati duboki pas, trku i brzinu, objasnio je.

Hoće li igru mijenjati za Argentinu?

Sad smo u malo komotnijoj situaciji od Argentine. Danas dolazi Jerkan koji je u Moskvi skautirao Argentinu. Imat ćemo tri dana za pripremu, tražit ćemo najbolje rješenje za Messija. Znam da ga ne možemo čuvati s jednim igračem, moramo biti kompaktni u bloku. Imat ćemo tri dana skautinga, ono što je sigurno je da se s Argentinom nećemo braniti. Znate kako sam protiv Brazila pokušao s Vidom na lijevom beku. Tražit ćemo rješenje za Messija, oko kojega se i jučer sve vrtilo. No ne možemo zanemariti ni naše kvalitete, nećemo se braniti, nećemo tražiti bod jer mislim da to nema svrhe.

Hoće li mu Rakitić pomoći u koncipiranju igre za Messija?

Ja puno razgovaram s igračima, on će sigurno biti moj pomoćnik sljedeća tri dana, možda zna nešto što Messi ne voli, meni će to Ivan reći sigurno, sad smo u reprezntaciji, a ne u klubu. Luka će mi reći kako je Zidane to pripremao, razgovarat ćemo i pronaći jedan najbolji miks.

O Luki Modriću i njegovoj poziciji kaže:

Luka može igrati sve. Znam da mu je idealna pozicija na zadnjem veznom u paru s nekim. Po meni je Luka potrebniji da igra prema naprijed, da se manje troši, a iza ga ima tko pokriti. Za jučer je odluka bila drukčija. Ma da ga stavim na gol on će braniti, odgovorio je.

O ambicijama i usporedbama s generacijom iz 1998. godine kaže: Generacija iz 1998. je jedan velik teret, mi svi živimo u njihovoj sjeni i oni su na toj poziciji zasluženo. Ali mi sad moramo misliti o Argentini. Imamo sjajnu generaciju, talentiranu, ali svi moramo dati maksimum za nešto napraviti i treba se puno stvari poklopiti za ponoviti 1998. godinu, javlja HRT.

Dalić: Ovo smo igrali za ljude iz Hrvatske koji jedva preživljavaju

Kalinjingrad gori: Hrvatska pobjeda protiv Nigerije

Obračun u hrvatskoj skupini: Island junački odigrao i uzeo bod; Messi nije realizirao jedanaesterac

Lovren: Sada je naša prilika i mislim da Hrvatska može daleko

Facebook Komentari