Zdravko Mamić je slobodan čovjek u BiH, evo kamo ide

Dinamov savjetnik i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić jutros se na ročištu pred Sudom BiH usprotivio izručenju Hrvatskoj, a iza podneva je pušten na slobodu.

“Kamo sad idem? U Međugorje!”, rekao je Mamić nakon odluke suda.

“Htio bih građanima muslimanske vjeroispovijesti čestitati Bajram, htio bih se zahvaliti svim ljudima koji su me pratili od Međugorja preko Mostara do Sarajeva, djelatnicima SIPA-e, sve je bilo korektno i zahvaljujem se”, rekao je Mamić.

“Počeo sam promišljati zašto mi se to dešava, čudi me da vi, novinari koji ste korektiv svake vlasti, borci za istinu, da nitko ne pita ministra pravosuđa je li gospodin Mišković, koji je državni odvjetnik, ima li za to ovlaštenje za sačinjavanje optužnice protiv mene. Da to netko pita ministra pravosuđa, da pita predsjednika Vrhovnog suda, rekao je Mamić.
“Više se neću uopće braniti, neću ništa govoriti. Pitam se koji sam to dio ja i kojega projekta, da se ovo meni događa. Sve što je moguće se prekršilo u zakonima jedne države, prekršilo se u suđenju Zdravku Mamiću. Ja nisam glup, ja nisam neinteligentan čovjek”, rekao je ispred Suda BiH, prenosi N1.

Nakon što je jučer u Međugorju priveden Mamić se danas u 10 sati pojavio na zakazanom ročištu pred Sudom BiH gdje se održalo saslušanje o izručenju koje je zatražila Republika Hrvatska.

Facebook Komentari