Đakovački gradonačelnik o zabrani gledanja hrvatske reprezentacije: Nismo mi, pitajte Sabor

Đakovački gradonačelnik Marin Mandarić javio se nakon što su mediji prenijeli tekst Glasa Slavonije u kojem stoji da se u tom gradu neće moći navijati za hrvatsku reprezentaciju.

“Iz natpisa u medijima i priče u đakovačkim ugostiteljskim krugovima dalo se naslutiti da je Grad Đakovo svojim Odlukama o ugostiteljskoj djelatnosti odredio da se na terasama kafića neće smjeti gledati utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva. Želim naglasiti da Grad Đakovo nije donosio slične odluke, a potencijalna problematika na relaciji pojedini ugostitelji – Sanitarna inspekcija, nema veze s Gradom i gradskim odlukama. Grad Đakovo nikada nije zabranio gledanje utakmica na otvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata, problem je isključivo vezan uz Zakon o zaštiti od buke koji je donio Hrvatski sabor, a ne Grad Đakovo. Njegovo provođenje, odnosno inspekcijski nadzor provodi Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva”, piše Mandarić.

Po pitanju radnog vremena ugostiteljskih objekata u vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva, prva utakmica je u subotu 16. lipnja kada će se Hrvatska ogledati sa Nigerijom. Već tada oni ugostiteljski objekti koji su podnijeli zahtjev za produženim radnim vremenom, mogu raditi do 2.00 sata. Iduća utakmica hrvatske reprezentacije na rasporedu je 21. lipnja, tada počinju Đakovački vezovi i primjenjuje se Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. U vrijeme manifestacije ugostiteljski objekti iz skupine „Restorani“ i „Barovi“ na području Grada Đakova od 22. lipnja do 6. srpnja 2018. godine mogu raditi do 2.00 sata, a u razdoblju od 7. do 9. srpnja 2018. godine mogu raditi do 4.00 sata, piše Marin Mandarić.

I kako se neće iseljavati: U Đakovu zbog zakona o buci nema navijanja za Hrvatsku?

Facebook Komentari