VIDEO Dok je pozirao za selfie s jednim od svojih birača političaru prišao s leđa i ustrijelio ga

Meksički političar ustrijeljen je dok je pozirao za selfie s jednim od svojih birača.

Nakon predizbornog sučeljavanja uoči izbora, 43-godišnjem Fernandu Purónu, poznatom po borbi protiv organiziranog kriminala, ubojica je prišao s leđa i iz neposredne blizine ga ustrijelio u glavu. Umro je na putu do bolnice.

Njegov ubojica je pobjegao, izgubivši se u gužvi na prometnim ulicama Piedrasa Negrasa.

Purón je bio bivši gradonačelnik meksičkog grada Piedras Negras, poznat po svojoj borbi protiv kartela Los Zetas. Zbog svog političkog djelovanja dobivao brojne prijetnje smrću.

Još 2016. godine, na groblju je osvanula poruka sljedećeg sadržaja: ‘Purón, za dvije godine skinut ćemo ti glavu’.

‘Najhrabriji čovjek na svijetu’

– Stali smo na kraj njihovim kriminalnim aktivnostima, demolirali smo kuće koje su pripadale kartelu. Oduzeli smo grad kojeg je kartel Los Zetas prisvojio, uspostavili smo mir i vratili grad njegovim građanima – izjavio je okupljenima neposredno prije smaknuća.

Purónova supruga o njemu govori kao o čovjeku koji nije oklijevao kada se trebalo suprotstaviti organiziranom kriminalu, piše Daily Mail.

– Bio je spreman na borbu do kraja. Bio je najhrabriji čovjek na svijetu – kazala je.

Zbog straha od kartela, od politike odustalo tisuće ljudi

Iako utjecaj Los Zetas kartela slabi nakon uhićenja njihovog vođe 2013. godine, banda i dalje svojim aktivnostima, u koji se ubrajaju otmice, iznude, reketarenje i preprodaja droge, terorizira obične ljude i predstavlja ozbiljnu prijetnju svima koji im žele stati na put.

Od rujna 2017. godine, kada je u Meksiku otpočeo izborni proces, ubijeno je 112 političara koju su se kandidirali za nadolazeće izbore. Nakon šokantnog porasta ubojstva političara, procjenjuje se da je oko tisuću kandidata odustalo od svojih političkih ambicija i povuklo se iz izborne utrke.

Građani će u srpnju izaći na birališta i odlučivati o novom predsjedniku i članovima parlamenta, a građani strahuju od mogućnosti daljnjeg rasta nasilja i još krvoprolića, prenose 24sata.

Facebook Komentari